Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Alaikäinen poika painosti tyttöjä lähettämään alastonkuvia ja seksuaalista materiaalia – syytetään kymmenistä seksuaalirikoksista

Satakunnan käräjäoikeus määräsi miehen mielentilan tutkittavaksi. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Alaikäinen poika painosti lukuisia, nuorimmillaan kymmenvuotiaita tyttöjä lähettämään itsestään alastonkuvia tai -videoita sekä kuvamateriaalia, jossa tytöt esiintyivät seksuaalisella tavalla. Vuonna 1998 syntynyt mies oli tekojen aikaan vuonna 2015 joko 16- tai 17-vuotias.

Miestä syytetään kymmenistä seksuaalirikoksista, kuten neljästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lukuisista hyväksikäytöistä sekä 12:sta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Satakunnan käräjäoikeus määräsi miehen mielentilan tutkittavaksi. Oikeus ottaa kantaa miehen syyllisyyteen vasta tutkimuksen valmistuttua.

Oikeus totesi kuitenkin jo tiistaina välituomiossaan, että poika painosti 20 tyttöä erilaisissa viestipalveluissa seksuaalissävytteisillä puheilla. Hän käski tyttöjä ottamaan itsestään kuvamateriaalia, jossa he ovat kokonaan tai osittain alasti tai alusvaatteissa ja esiintyvät seksuaalisella tavalla, muun muassa koskettelemalla itseään ja laittamalla sormen sukupuolielimeensä.

Poika myös oikeuden mukaan pakotti valtaosaa uhreista lähettämään kuvia ja videoita uhkaamalla muussa tapauksessa levittää jo saamiaan kuvia ja videoita tai muita tietoja. Yhdessä tapauksessa poika lupasi ja antoi rahaa korvaukseksi kuvista. Tämän takia yksi syytekohdista on seksuaalipalvelun ostaminen nuorelta.

Osa teoista jäi yrityksen asteelle. Tytöistä 19 oli tekojen aikaan iältään 10–15-vuotiaita ja yksi 16–17-vuotias.

Mies on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi