Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

YTN aloittaa painostustoimet solmussa olevien sopimusneuvottelujen vauhdittamiseksi

Ylemmät toimihenkilöt YTN aloittaa painostustoimet kahdella teollisuuden alalla jumissa olevien työehtosopimusneuvotteluiden takia. Huomisesta alkaen teknologiateollisuudessa sekä konsultti- ja suunnittelualalla työskenteleviä ylempiä toimihenkilöitä koskevat ylityökielto ja vapaa-ajalla matkustamisen kielto.

Painostustoimet jatkuvat 20. joulukuuta saakka, mikäli sopimusta ei sitä ennen saada aikaiseksi. Kiellon piirissä on arviolta 100 000 ihmistä.

YTN:n ja Teknologiateollisuuden suunnittelu- ja konsulttialaa koskeva sopimus päättyi lokakuun lopulla.

Suurin haaste on YTN:n mukaan kiky-tuntien eli työajanpidennysten kohtalo. YTN toteaa, että ennen sen ratkaisemista ei palkankorotuksista voida keskustella.

– Etenkin olemme huolissamme asiantuntijoiden palkkojen tasosta, joka on jäänyt jälkeen kilpailijamaista. Nyt jos koskaan on korkea aika kuroa umpeen tätä kuoppaa. Jos näin ei tapahdu, kovimmat osaajat alkavat hakeutua kiihtyvällä tahdilla ulkomaille, YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa sanoo tiedotteessa.

Oksan mukaan työtaistelutoimilla pyritään vauhdittamaan neuvotteluja. Viikkoja jatkuneissa neuvotteluissa ei YTN:n mukaan ole päästy mainittavasti eteenpäin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi