Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Urheilulääkäri Pippa Laukan periaate oli opiskeluaikoina "ensin bileet ja sitten tentit" - nykyään hän rentoutuu siivoamalla ja on heikkona kermaan

Pippa Laukka täyttää ensi keväänä 50 vuotta. Hänen mielestään nainen on parhaimmillaan silloin, kun on sinut itsensä kanssa.

Pippa Laukka tunnustaa syövänsä melkein joka päivä jotain makeaa. Kuva: MTV3

Pippa Laukka, 49, on urheilulääkäri, joka toimii asiantuntijana MTV3:n Olet mitä syöt -ohjelmassa. Sarjan uusi kausi alkaa joulukuun alkupuolella.

Jos olisit Olet mitä syöt -ohjelman osallistuja, mistä saisit huutia?

– Varmaan siitä, että syön melkein joka päivä jotain makeaa. Perimmäinen syy siihen on se, että ateriavälini venyvät. Kun tulee nälkä, eikä mukana ole evästä, sorrun makeaan.

Mitä söit tänään aamupalaksi?

– Söin hotellin aamupalapöydästä luksusaamiaisen: luonnonjogurttia erilaisilla siemenillä, hedelmiä, tummaa leipää, kahvia ja detox-mehua. Kotioloissa vakioaamupalani on puuro, marjat, raejuusto ja pari ruokalusikallista pellavarouhetta.

Mitä paheita sinulla on?

– Kerma missä muodossa tahansa. Vaahtona, kastikkeessa, toffeessa – kaikki menee. Olen joskus vitsaillut, että jos joutuisin autiolle saarelle, ottaisin mukaan kermaa.

Jos sinun pitäisi syödä yhtä ja samaa ruokaa loppuelämäsi, mitä söisit?

– Perunamuusia ja sen seurana mieheni tekemää jauhelihakastiketta. Rakastan kotiruokaa.

Kyttäätkö vapaa-ajalla muiden lautasia?

– En, se ei voisi minua vähempää kiinnostaa. Minulta kyllä kysellään vinkkejä ja joskus oletetaan, että kyttään muita.

Olet siivousfriikki. Miten se ilmenee?

– Rakastan siivoamista, se rentouttaa minua. Se ei kuitenkaan näy niin, että kotimme olisi aina täysin pölytön. Kuuntelen usein äänikirjaa samalla kun imuroin tai pesen pyykkiä. Perheen teineille tulee nalkutettua siivoamisesta. Kun heidän huoneeseensa menee, on kuin kävisi Ikeassa – aina tarttuu kippoja ja kuppeja mukaan. Jos meidän koiramme käy nuoleskelemassa vanhentunutta ruokaa kupeista, sen maha menee sekaisin ja koko perhe kärsii.

Sinulla on kolme tytärtä, joista kaksi on murrosiässä. Miten kestät teinitylytystä?

– Se on välillä aika rankkaa, mutta kestän sillä, että nukun hyvin ja pidän itsestäni huolta. Jos on väsynyt eikä pääse treenaamaan, tylytystä kestää huonommin. Murrosikä on kestävyyslaji, välillä tulee hetkiä, että pitää laskea kymmeneen. Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen on sanonut hyvin, että kun nuori räjähtelee, pitää muistaa, että teinillä on rankempaa kuin itsellä.

Kerroit Instagramissa olleesi raikulityttö, kun tapasit nykyisen puolisosi. Mitä se tarkoittaa?

– Olin opiskeluaikanani ensimmäinen ja todennäköisesti viimeinen bileissä. Periaatteeni oli ensin bileet ja sitten tentit. Teimme kavereiden kanssa omaa pikakiljua ja muistan, miten otimme viiden tytön kanssa pohjia ennen bileitä ja miten huono olo siitä tuli. Onneksi nykynuoret ovat tässä suhteessa erilaisia, alkoholinkäyttö on paljon vähäisempää kuin minun nuoruudessani.

Jos sinun pitäisi naida toimintaelokuvien sankari, kenet ottaisit?

– Kyllä se olisi James Bond. Hän on charmantti herrasmies ja multitalentti. Ja nimenomaan Roger Mooren Bond.

Paras sienireseptisi tältä syksyltä?

– Sienipizza. Ohuen, rapsakan pohjan päälle tomaattikastiketta, suppilovahveroita, parmesania, oreganoa ja vaikka katkarapuja, jauhelihaa tai kanaa, jos niistä tykkää.

Olet ollut naisten jalkapallomaajoukkueen lääkäri vuodesta 2010. Jos olisit kentällä, mitä paikkaa pelaisit?

– Olen hitaasti lämpenevä diesel, mutta haluaisin olla kuin hyökkääjä Linda Sällström; olisin hullunnopea, tekisin paljon maaleja ja olisin erinomainen joukkuepelaaja.

Täytät ensi keväänä 50 vuotta. Milloin nainen on parhaassa iässä?

– Silloin kun on sinut itsensä kanssa. Iällä ei ole merkitystä. Minun kohdallani naiseus on vain parantunut vuosien saatossa. Voin nykyisin olla juuri se, mitä olen. Se tunne tulee sisältä.

Ira Blomberg-Kantsila
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi