Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Suomi valmistautuu historialliseen Huuhkajat-hetkeen joka rintamalla – Helsinkiin tulossa ruuhkia, bensapumpuille alennuksia polttoaineesta ja Arhinmäelle vapaata puoluekokouksesta

Norwich perusti kahdeksi päiväksi fanikaupan Teemu Pukin suomalaiskannattajille Kampin kauppakeskukseen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tänä iltana Helsingissä pelattavaa jalkapallon Suomi–Liechtenstein-maaottelua odotetaan ympäri maata kansanjuhlan tunnelmissa. Mikäli Suomen joukkue Huuhkajat voittaa illan ottelun, Suomi pääsee ensimmäistä kertaa historiassa jalkapallon miesten arvokisoihin.

Esimerkiksi Teboil on luvannut jalkapallohuumassa alentaa bensiinin ja dieselin litrahintoja sentillä jokaista Suomen tekemää maalia kohden lauantain ajaksi.

Jalkapallofanina tunnettua vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Paavo Arhinmäkeä kaivattaisiin illalla varmasti puoluekokouksessa Kuopiossa, mutta hän sai poikkeuksellisen tilaisuuden kunniaksi jäädä katsomaan ottelua, kertoo MTV3.

– Sen verran puolueen puheenjohtaja Li Andersson (vas.) ymmärtää jalkapalloa, että hän oli sitä mieltä, että jonkun pitää puoluetta Töölössäkin edustaa, Arhinmäki sanoi MTV3:lle.

Katsomispaikkoja riittää

Monissa illan jääkiekko-otteluissa Huuhkajien kohtalonhetkeä seurataan lajirajojen yli. Helsingin jäähallissa HIFK ja SaiPa pelaavat SM-liigaottelun, ja Suomi–Liechtenstein-ottelua voi seurata samalla suorana. Porissa Isomäen jäähallissa ottelua voi seurata jättinäytöltä Ässien ja HPK:n pelin aikana. Tampereella Hakametsän jäähallissa Ilves ja Tappara kohtaavat toisensa, mutta samalla Huuhkajien toimintaa näytetään jäähallin käytävien ja ravintoloiden näytöiltä.

Hengenravintoa kaipaavat voivat katsoa ottelua Helsingissä Paavalin kirkossa, jossa on ennen peliä tarjolla myös "futisehtoollinen".

Useat ravintolat ja baarit luonnollisesti näyttävät ottelun suorana. Lisäksi esimerkiksi Helsingin Kansalaistorilla, Tampereen Keskustorilla ja Turun Hämähäkkitontilla järjestetään avoimia kisakatsomoita, ja aurinkoinen ja selkeä sääkin suosii ulkona värjöttelemään halukkaita.

Jalkapallon juniori- ja alasarjajoukkueissa Huuhkajien suorituksen seuraamiselle on vapautettu aikaa perumalla pelejä ja harjoituksia perjantai-illalta.

Helsingissä Huuhkajien kannattajien fanimarssi kävelee puoli viiden jälkeen Kampin Narinkkatorilta kohti Töölöä Mannerheimintietä pitkin. Tämä ja ottelun vaatimat muut liikennejärjestelyt voivat lisätä ruuhkia Helsingin keskustassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi