Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vasemmistoliitto kokoontuu Kuopiossa, Li Andersson jatkaa puheenjohtajana – puoluejohdolta odotetaan enemmän ymmärrystä alueiden asioille

Li Anderssonille ei ole ilmaantunut vastaehdokkaita. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Vasemmistoliitto kokoontuu tänään alkavaan puoluekokoukseensa Kuopioon.

Puolueen puheenjohtaja Li Andersson jatkaa johdossa, sillä hänelle ei ole ilmaantunut vastaehdokkaita.

Puoluesihteeri sen sijaan voi vaihtua johtajavalintojen yhteydessä, sillä STT:n haastattelemat piirijohtajat uskovat valinnasta tulevan tiukan.

Nykyinen puoluesihteeri on Joonas Leppänen. Hänen vastaehdokkaansa on niin ikään puoluetoimistossa työskentelevä järjestö- ja kuntapoliittinen asiantuntija Mikko Koikkalainen.

Puoluekokousedustajia on kolmisensataa.

Maakunnissa arvostellaan ymmärryksen puutteesta

Puoluejohto saa piirijohtajilta kritiikkiä siitä, että alueiden toimintaa ei ymmärretä riittävästi. Andersson myöntää, että ongelma on todellinen.

– Olen piirijohtajilta tulleen viestin kanssa samaa mieltä siitä, että kyllä tämän tulevan puoluekokouskauden aikana yksi tärkeimpiä tavoitteita koko puolueorganisaatiolle pitää olla järjestöllisen toiminnan kehittäminen ja kuntatasolla toimivien luottamustoimen henkilöiden tukeminen nyt, kun resursseja on aiempaa enemmän.

Puolueen hallituspolitiikalle tulee pyyhkeitä muun muassa siitä, että puolueen sanoma ei ole ihmisille riittävän ymmärrettävässä muodossa.

Vaikka Andersson menestyy loistavasti puheenjohtajien suosiota mittaavissa kyselyissä, puolueen kannatus on jumittanut alle kymmeneen prosenttiin. Hänet valittiin puheenjohtajaksi kesäkuussa 2016, ja sen jälkeen kannatus on pysynyt kahdeksan ja yhdeksän prosentin tuntumassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi