Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Suomesta vapaaehtoisesti Irakiin palanneista moni kokee turvattomuutta

Raporttiin sisältyvässä kyselyssä runsas kolmannes vastaajista sanoi kokevansa fyysistä turvattomuutta itsensä ja perheensä puolesta. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Suomesta vapaaehtoisesti Irakiin palanneista moni kokee fyysistä turvattomuutta, ilmenee tänään julkaistusta raportista.

Raporttiin sisältyvässä kyselyssä runsas kolmannes vastaajista sanoi kokevansa fyysistä turvattomuutta itsensä ja perheensä puolesta. Miehillä kokemus turvattomuudesta oli lähes kaksi kertaa niin yleistä kuin naisilla.

Vastaajista yli puolet katsoi, etteivät he voi jäädä asumaan lähtömaahansa.

Kyselyyn vastasi 200 ihmistä, joista 195 Irakissa, neljä Somaliassa ja yksi Afganistanissa. Näin ollen vastaukset kertovat lähinnä Irakiin palanneiden tilanteesta.

Vastaajista yli 60 prosenttia sanoi olevansa tyytymättömiä nykyiseen taloudelliseen tilanteeseensa. Tyytyväisiä oli vain runsaat kymmenen prosenttia.

Kyselyssä kävi ilmi, että turvallisesta juomavedestä on hälyttävä puute Basran alueella Irakin eteläosassa. Yli 90 prosenttia Basran alueelle palanneista sanoi turvallisen juomaveden saatavuuden olevan huono. Keskimäärin Irakiin palanneiden keskuudessa vastaava lukema oli hieman alle 40 prosenttia.

Raportti liittyy viime vuonna alkaneeseen Auda-hankkeeseen, jonka avulla kehitetään vapaaehtoista paluuta erityisesti Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan. Hankkeen ovat toteuttaneet Maahanmuuttovirasto, ulkoministeriö ja Kriisinhallintakeskus.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi