Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Huuhkajat palannee Olympiastadionille ensi syksynä Kansojen liigassa

Olympiastadionin remontin ajan Huuhkajat on pelannut kotiottelunsa varakentillä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Suomen Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrandea ei harmita, vaikka miesten maajoukkueen kaikkien aikojen parhaat arvokilpailukarsinnat osuivat samaan ajanjaksoon Helsingin Olympiastadionin remontin kanssa.

Ensi perjantaina Suomi voi varmistaa EM-paikan, kun Huuhkajat isännöi Töölön jalkapallostadionilla Liechtensteinia. Katsomoihin mahtuu reilut 10 000 katsojaa. Olympiastadionin lehtereille mahtuisi moninkertainen määrä katsojia, mikä toisi suurempina lipputuloina mukavan potin Palloliiton kassaan.

– Tällä hetkellä ei harmita mikään, Casagrande kommentoi STT:lle.

– Remontti on kerran sadassa vuodessa, ja nyt se osui tähän ajankohtaan.

Remontin ajan Huuhkajat on pelannut kotiottelunsa varakentillä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Evakkoajan pari viime vuotta ovat olleet menestys, kun Huuhkajat raivasi tiensä jatkoon Kansojen liigassa ja on matkalla kohti ensimmäistä EM-lopputurnauspaikkaa.

Arvokilpailuihin valmistavia otteluita Suomi ei Olympiastadionilla pystyisi pelaamaan, koska stadionin odotetaan avautuvan elokuussa.

– Maaliskuun maaotteluikkuna on ollut sellainen, että odotetaan olemme aiemminkin pelanneet ulkomailla, Casagrande avasi.

– Kesäkuun ottelupaikoiksi Tampere ja Turku ovat mahdollisia, mutta ohjelma selviää vuodenvaihteessa.

Tampereella ja Turussa pelialustana on luonnonnurmi, joka palvelisi EM-lopputurnaukseen valmistautumista.

Palloliitolta asiantuntija-apua

Olympiastadionin remontit vaiheet ja viivästykset ovat olleet Casagranden tiedossa. Palloliitto varautui jo hyvissä ajoin evakkoaikaan, mutta odottaa jo paluuta.

– Elo-syyskuun vaihteessa on tavoitteena palata takaisin ja pelata siellä Kansojen liigaa, kun se jatkuu ensi vuonna, Casagrande tuumi.

Palloliitto on osallistunut Olympiastadionin remonttiin antamalla lajiin liittyvissä asioissa asiantuntija-apua.

– Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen on tuonut mukaan tietoa jalkapallon vaatimuksista, koska kansainväliset määräykset on otettava huomioon, Casagrande kertoi.

– Stadionista tulee hieno. Remontointi tulee kalliiksi, kun kyseessä on suojeltu ja vanha kohde, mutta lopputuloksesta hyötyvät kyllä kaikki.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi