Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Aluehallintovirasto keskeyttää osittain Pihlajalinnan Ikipihlaja Anne -hoivakodin toiminnan Sastamalassa

Avin mukaan Pihlajalinnan Sastamalassa toimivan Ikipihlaja Anne -hoivakodin asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut merkittävästi. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Länsi-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti perjantaina keskeyttää osittain Pihlajalinnan Sastamalassa toimivan Ikipihlaja Anne -hoivakodin toiminnan. Avin mukaan hoivakodin asiakas- ja potilasturvallisuus on vaarantunut merkittävästi.

Toimintayksiköstä on vähennettävä asiakaspaikkoja 15:een ja toiminta keskitettävä ainoastaan alakertaan keskiviikkoon mennessä. Keskeyttämiselle asetettu siirtymäaika on avin mukaan asetettu asiakasturvallisuuden varmistamiseksi ja toimintayksiköstä pois siirtyvien asiakkaiden turvallisen siirtymisen takia.

Pihlajalinnan on avin mukaan kuitenkin välittömästi varmistettava, että toimintayksikössä tällä haavaa ja jatkossa asuvat asiakkaat saavat palvelutarpeidensa mukaisen hoidon ja hoivan jatkuvasti ympäri vuorokauden.

Keskeyttäminen on voimassa siihen asti, kunnes aluehallinto päättää toisin.

Toistuvia ongelmia pitää lääkehuoneen ovi suljettuna

Avin mukaan Pihlajalinna ei ole pystynyt täyttämään kaikkia työvuoroja sovitun mukaisesti Ikipihlaja Anne -hoivakodissa. Vuoroihin suunniteltu työvoima ei ole avin mukaan asianmukaista. Ulkopuolelta "haalitut" työntekijät eivät tunne asiakkaita, mikä aiheuttaa riskejä asiakasturvallisuudelle.

Lääkehuoneen oven pitämisessä suljettuna on avin mukaan ollut toistuvia ongelmia eikä asia ole pysyvästi korjaantunut. Tarkastuskäynnillä torstaina lääkehuolto oli avin mukaan mennyt entistä huonompaan suuntaan, vaikka Pihlajalinna ja Sastamalan kaupunki ovat vakuuttaneet, että lääkehuolto on korjattu. Lääkkeet oli siirretty avoimeen hyllyyn toimistohuoneeseen ja joukossa oli myös N-lääkkeitä (hermostoon vaikuttavia lääkkeitä). Kaksoistarkastuksia ei ollut toteutettu, vaikka Pihlajalinnan oli näin ilmoittanut tapahtuneen.

Avi katsoo, että Pihlajalinna ei pysty tuottamaan asiakasturvallisuuden vaarantumatta palveluja Ikipihlaja Annessa ja sen omavalvonnalliset toimet eivät ole riittäviä korjaamaan tilannetta edes vahvasti tuettuna.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi