Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden tes-neuvotteluissa ei päästy ratkaisuun – "Neuvotteluja pyritään jatkamaan lähipäivinä"

Teollisuusliiton johtoryhmä pohtii huomenna mahdollisia toimia, kerrotaan tiedotteessa. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työehtosopimusneuvotteluissa ei ole päästy osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Teollisuusliiton johtoryhmä pohtii huomenna mahdollisia toimia, kerrotaan tiedotteessa.

Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle kertoo tiedotteessa, että neuvotteluja pyritään jatkamaan lähipäivinä. Asiasta on keskusteltu Teollisuusliiton kanssa.

Teollisuusliiton mukaan neuvotteluissa ei edetty etenkään työaikaa koskevassa kiistassa, mikä samalla merkitsi sitä, ettei muissakaan keskeisissä asiakysymyksissä voitu edetä.

Helle sanoo, että päänavauksen syntyminen jäi kiinni ennen muuta siitä, millainen kustannusvaikutus ratkaisulla voi olla heikkenevässä taloustilanteessa.

– Teknologiateollisuus ei halua joutua enää tilanteeseen, jossa tarvitsemme jälleen uuden kikyn (kilpailukykysopimuksen). Haluamme huolehtia kustannuskilpailukyvystä niin, että yritykset pärjäävät ja voivat työllistää. Jos sopimukset ovat liian kalliita, ajaudumme ennen pitkää siihen, että tarvitaan kipeitä korjausliikkeitä. Tämän haluamme välttää, hän painottaa.

Hidasteena kiky-tunnit

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden nykyinen työehtosopimus päättyy tänään.

– Neuvottelujen käyminen sopimuksettomassa tilassa ei ole mitenkään tavatonta, Helle sanoo.

Osapuolien neuvottelutuloksen katsotaan sanelevan pitkälti yksityisten alojen linjaukset loppukierroksella.

Tänään umpeutuvat myös Ylemmät toimihenkilöt YTN:n ja Ammattiliitto Pron toimihenkilöiden sopimukset. Kaikissa neuvotteluissa suurin hidaste on yhä kilpailukykysopimuksen 24 palkatonta työtuntia, jotka työnantaja haluaa säilyttää ja palkansaajat poistaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi