Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sisäministeriön kansliapäällikkö vaihtuu – Ilkka Salmi palaa Brysseliin

Ilkka Salmen toimipaikkana on EU:n pelastuspalveluiden ja humanitaarisen avun operaatioiden pääosasto. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Sisäministeriön kansliapäällikkö Ilkka Salmi palaa takaisin EU-komissioon. Salmi on nimitetty johtajaksi, jonka vastuulla on varautuminen erilaisiin katastrofeihin ja niiden ehkäisy.

Salmen toimipaikkana on EU:n pelastuspalveluiden ja humanitaarisen avun operaatioiden pääosasto. Osaston tehtävänä on auttaa pelastamaan ihmishenkiä, ehkäistä ja lievittää inhimillistä kärsimystä sekä turvata kriisien koettelemien väestöryhmien koskemattomuus ja ihmisarvo, komission verkkosivuilla kerrotaan.

Oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Salmi ehti toimia sisäministeriön kansliapäällikkönä viime vuoden kesästä. Kansliapäällikkönä hän on johtanut sisäministeriötä ministeri Maria Ohisalon (vihr.) apuna.

Aiemmin Salmi on työskennellyt Euroopan komissiossa turvallisuusjohtajana, Euroopan unionin tiedustelu- ja tilannekeskuksen johtajana sekä suojelupoliisin päällikkönä.

Muuton taustalla ovat hänen mukaansa perhesyyt. Hänen perheensä asuu vakituisesti Brysselissä.

– Nyt kun uusi komissio on aloittamassa työnsä, vapautui pesti, johon halusin tarttua, Salmi kertoi.

Työn alkamisajankohta ei ole vielä selvillä. Uudessa tehtävässään Salmi on kokoamassa unionin laajuista riskianalyysia jäsenmaiden toimittamien arvioiden pohjalta. Kyse on varautumisesta niin luonnonkatastrofeihin kuin ihmisen aiheuttamiin kriiseihin.

Toinen puoli työstä liittyy varautumiseen EU:n ulkopuolella, koska samalla osastolla vastataan humanitaarisen avun toimittamisesta maailman kriisialueille.

– EU on yksi suurimmista humanitaarisen avun toimittajista. Teemme analyysitoimintaa siitä, mihin meidän pitäisi varautua unionin ulkopuolella, Salmi kertoo STT:lle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi