Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Uutissuomalainen: Keskusta, vihreät ja Liike Nyt päästäisivät nuoret uurnille kaikissa vaaleissa

Kysymys äänestysiän laskusta jakaa eduskunnassa niin nykyisen hallituksen kuin oppositionkin rivit. Lehtikuva/ Mikko Stig

Eduskunnassa keskusta, vihreät ja Liike Nyt ovat valmiita laskemaan äänestysikärajaa 18 vuodesta esimerkiksi 16 vuoteen kaikissa kansallisissa vaaleissa, kertoo Uutissuomalaisen kysely.

Kysymys äänestysiän laskusta jakaa eduskunnassa niin nykyisen hallituksen kuin opposition rivit. Kokoomus ja vasemmistoliitto kannattavat äänestysiän laskua pelkästään kuntavaaleissa. SDP, RKP ja kristillisdemokraatit eivät laskisi ikärajaa ollenkaan. Perussuomalaiset ei ota asiaan kantaa.

Vaalikelpoisuusiän eli vaaleihin ehdolle asettumisen rajan keskusta pitäisi 18 vuodessa, Antti Kurvinen (kesk.) sanoo Uutissuomalaiselle. Uutissuomalainen kysyi asiaa eduskuntaryhmien puheenjohtajilta.

Korjattu aiempaa uutista: Myös vihreät kannattaa äänestysikärajan laskemista 18 vuodesta 16 vuoteen kaikissa kansallisissa vaaleissa. Uutissuomalainen kertoi aiemmin virheellisesti, että vihreät ei laskisi ikärajaa ollenkaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi