Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pohjoismaiden suurin kauppakeskus Tripla avaa ovensa, poliisi ennustaa ruuhkaa Pasilaan - lue yön uutiskooste

Suomen ja Pohjoismaiden suurin kauppakeskus Tripla avataan tänään Helsingissä.

Suomen ja Pohjoismaiden suurin kauppakeskus Tripla avataan tänään. Helsingin Pasilassa sijaitsevan kauppakeskuksen ovet avautuvat aamulla yhdeksältä.

Ostoskeskuksessa on 250 liiketilaa ja pysäköintihalli. Lisäksi sen yhteyteen rakentuu vielä toimistotiloja, hotelli ja asuntoja.

Helsingin poliisi varoitti eilen etukäteen, että Pasilan liikenne voi ruuhkautua avajaispäivänä. Poliisi suositteli Pasilan alueelle tulevia liikkumaan jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla.

Triplan avajaisten yhteydessä myös Pasilan uusi rautatieasema avataan. Rakennustöiden aikana käytössä ollut väliaikainen asema poistuu käytöstä perjantaihin mennessä.

Tutkimus: Keisarileikkaus lisää lasten astmariskiä - muut vaikutukset terveyteen luultua vähäisempiä

Keisarileikkaus lisää lapsen astmariskiä, mutta muut vaikutukset terveyteen ovat luultua vähäisempiä, selviää tuoreesta tutkimuksesta. Leikkauksen aiheuttama riski sairastua astmaan on suurempi varhaislapsuudesta lähtien.

Tutkimuksessa seurattiin suunnittelemattomalla keisarileikkauksella eli sektiolla syntyneiden lasten terveystietoja varhaislapsuudesta aina teini-ikään saakka.

Suomessa noin 16 prosenttia lapsista syntyy keisarileikkauksella.

Tutkimuksen ovat tehneet VATT:n, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Turun yliopiston ja barcelonalaisen Pombeu Fabran yliopiston tutkijat.

Asunnottomien yö nostaa tänä vuonna esille naisten kokemuksia

Suomessa vietetään tänään asunnottomien yötä. Tapahtuman teemaksi on valittu asunnottomat naiset. Tarkoituksena on pureutua muun muassa heidän kokemaansa pelkoon sekä väkivallan ja hyväksikäytön uhkaan.

Asunnottomien yön päätapahtuma järjestetään Helsingin Sörnäisissä kello 16–22. Mukana on eturivin poliitikkoja, muun muassa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.).

Jälleen ratkaiseva brexit-huippukokous koolla Brysselissä

EU-johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin brexitin viedessä päähuomion.

Britannian ja EU:n välisistä brexit-neuvotteluista ei vielä eilisiltana saatu lopullista valkoista savua. Vielä on epäselvää, kuinka pitkällä virkamiestason neuvottelut ovat, kun EU-johtajat istuvat iltapäivällä alas.

Neuvottelut Pohjois-Irlannin ja Irlannin välisen rajan pitämisestä avoimena ovat edenneet, mutta tiettävästi Pohjois-Irlannin arvonlisäverotus on vielä tuottanut vaikeuksia.

Turkin Erdogan tapaa Yhdysvaltain Pencen

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapaa tänään Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen. Aiemmin Erdogan sanoi, ettei aio tavata Penceä ja ulkoministeri Mike Pompeota, vaikka nämä olivat tulossa Turkkiin, mutta muutti mielensä myöhemmin.

Tapaamisessa Pencen ja Pompeon on tarkoitus painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäys kurdijoukkoja vastaan Pohjois-Syyriassa.

Yhdysvallat valmis lisäämään Turkin-vastaisia pakotteita, jos Syyriaan ei synny tulitaukoa

Yhdysvallat on valmis lisäämään Turkin-vastaisia talouspakotteita, mikäli Turkki ei suostu tulitaukoon Pohjois-Syyriassa, kertoi Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin keskiviikkona paikallista aikaa.

Yhdysvallat tiukensi maanantaina kantaansa Turkin viime viikolla aloittamaan Syyria-operaatioon ja muun muassa keskeytti Turkin kanssa käymänsä kauppaneuvottelut sekä päätti korottaa jälleen Turkille asettamiaan teräksen tullimaksuja.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan viesti toissayönä, ettei Turkki ole huolissaan Yhdysvaltain sanktioista, eikä Turkki tule ikinä julistamaan tulitaukoa Syyriaan. (Lähde: AFP)

USA:n edustajainhuone tuomitsi Trumpin päätöksen vetää joukot Pohjois-Syyriasta

Yhdysvalloissa edustajainhuone on tuominnut virallisesti presidentti Donald Trumpin päätöksen vetää Yhdysvaltain joukot Pohjois-Syyriasta Turkin hyökkäyksen tieltä.

Edustajainhuone hyväksyi päätöslauselman selvästi äänin 354–60. Kannanoton puolella oli demokraattien ohella myös valtaosa republikaaneista.

Päätöslauselmassa sanotaan, että edustajainhuone vastustaa päätöstä lopettaa Yhdysvaltain toimet Turkin sotilasoperaatioiden estämiseksi Syyrian kurdijoukkoja vastaan. Päätöslauselmassa myös vaaditaan Turkkia lopettamaan heti sotatoimet alueella. (Lähde: AFP)

Ihmisoikeusjärjestö: Brasilian presidentti hyökkää ihmisoikeuksien kimppuun

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro hyökkää ihmisoikeuksien kimppuun ja vaarantaa maan demokratian, arvioi ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch.

Järjestön johtaja Kenneth Roth syyttää Bolsonaroa siitä, että hän on antanut poliisille valtuutuksen tappavaan voimankäyttöön ilman kunnollista oikeutusta. Hänen mukaansa presidentti myös torpedoi kidutuksen vastaista taistelua.

Näiden lisäksi Bolsonaro hyökkää Rothin mukaan ympäristöaktivisteja vastaan metsäpaloista kärsivällä Amazonian alueella ja kannustaa laittomiin hakkuisiin. (Lähde: AFP)

Katalaanijohtaja vaatii, että Barcelonaa ravistelleet väkivaltaisuudet loppuvat välittömästi

Barcelonaa ravistelleiden väkivaltaisten yhteenottojen on loputtava välittömästi, vaatii Katalonian aluehallinnon johtaja Quim Torra.

Hänen mielestään väkivaltaisuudet vahingoittavat separatistiliikkeen imagoa. Hänen mukaansa kaduilla nähtävien tapahtumien kaltaisia toimia ei sallita, eikä autojen polttamiseen ja vandalismiin ole syytä tai oikeutusta.

Mellakoinniksi kärjistyneet mielenosoitukset alkoivat maanantaina sen jälkeen, kun Espanjan korkein oikeus langetti 9–13 vuoden vankilatuomiot yhdeksälle Katalonian itsenäistymishankkeen johtajalle. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Patrick Day on kuollut saatuaan viikonlopun ottelussa vakavan aivovamman

Yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Patrick Day on kuollut saatuaan viikonloppuna ottelussa aivovamman, kertoo promoottori Lou DiBella.

Charles Conwell tyrmäsi Dayn rajusti Chicagossa lauantai-iltana käydyssä ylemmän välisarjan ottelussa.

Daylle oli laskettu lukua jo ottelun neljännessä ja kahdeksannessa erässä. Conwell tyrmäsi hänet kymmenennessä erässä.

27-vuotias ammattinyrkkeilijä menetti tajuntansa ja sai vakavan aivovamman. Hänet vietiin sairaalaan, jossa hänelle tehtiin hätäleikkaus. Myöhemmin hänen kerrottiin olevan koomassa.

Day kuoli läheistensä ympäröimänä keskiviikkona paikallista aikaa. (Lähde: AFP)

Kapanen teki kauden avausmaalinsa alivoimalla, Toronto hävisi

Kasperi Kapanen on tehnyt kauden ensimmäisen maalinsa jääkiekon NHL:ssä. Kapanen viimeisteli Toronto Maple Leafsin avausmaalin ottelussa Washington Capitalsia vastaan. Toronto hävisi ottelun vieraissa lopulta 3–4.

Kapasen mali syntyi alivoimalla vastahyökkäyksen päätteeksi. Hän antoi myös syötön Toronton kolmanteen maaliin.

Kapanen oli ennen tätä kerännyt kauden seitsemässä ensimmäisessä ottelussa kaksi syöttöpistettä.

Maalinteossa on NHL-kierroksella onnistunut suomalaisista myös Dallasin Miro Heiskanen, joka osui Starsin 2–3-tappiossa Columbus Blue Jacketsille. Columbuksen Joonas Korpisalo torjui 30 laukausta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi