Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Helsinkiläinen opiskelijaravintola Unicafe luopuu naudanlihan käytöstä

Tällä hetkellä Unicafen käyttämästä lihasta noin 15 prosenttia on nautaa. LEHTIKUVA / Sari Gustafsson

Helsinkiläinen opiskelijaravintola Unicafe poistaa naudanlihan tarjonnastaan. Unicafen viisi toimipistettä luopuu naudanlihasta ensi helmikuussa.

– Tämä on yksi tehokkaimmista tavoista pienentää hiilijalanjälkeämme, perustelee Unicafen liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki tiedotteessa.

Unicafen omistava Ylva ilmoittaa, että muutos vähentää Ylvan ravintolaliiketoiminnan raaka-aineiden hiilijalanjälkeä 11 prosenttia vuodessa.

Unicafe-ravintolat myyvät päivittäin noin 10 000 lounasta. Unicafen käyttämästä lihasta 15 prosenttia on nyt nautaa.

Ylvan omistavat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijat.

Yle kertoo, että muun muassa Turussa ja Tampereella opiskelijaruokaloita pyörittävä Ju venes ei ole luopumassa naudanlihasta. Opiskelijaruokalat jatkavat Ylen mukaan naudanlihan tarjoamista myös Jyväskylässä ja Lappeenrannassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi