Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Suomi sijoittui neljänneksi EU:n tasa-arvovertailussa – Ranska kiilasi ohi

Sukupuolten tasa-arvoa EU:ssa mittaava indeksi on neljäs laatuaan. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Suomi on EU:n neljänneksi tasa-arvoisin maa. Tämä ilmenee Euroopan tasa-arvoinstituutin tänään julkaisemasta indeksistä.

Kärkisijaa pitää Ruotsi, ja toisella sijalla on Tanska. Ranska kiilasi Suomen ohitse kolmannelle sijalle viime vertailuun verrattuna.

Sukupuolten tasa-arvoa EU:ssa mittaava indeksi on neljäs laatuaan, ja siinä vertaillaan tasa-arvon kehitystä EU-maissa vuosina 2005–2017. Tasa-arvon tilaa mitataan kuudella eri alueella: työ, raha, tieto, aika, valta ja terveys.

Ministeri: Kehitys kohti sukupuolten välistä tasa-arvoa ei tapahdu itsestään

Vaikka Suomen pisteet nousivat hieman esimerkiksi rahan ja vallan alueella, kehitys on ollut hitaampaa kuin joissakin muissa maissa. Ranska onnistui parantamaan omia pisteitään erityisesti päätöksenteon alueella ja nousi näin Suomen ohi.

Monissa muissa EU-maissa on tapahtunut myönteistä kehitystä vallan tasa-arvossa. Tähän ovat vaikuttaneet muun muassa kiintiöt tai muu aktiivinen tasa-arvon edistäminen poliittisessa ja taloudellisessa päätöksenteossa. Kiintiöt vaikuttivat myös Ranskan nousuun.

– Indeksin tuloksista välittyy selkeä viesti: kehitys kohti sukupuolten välistä tasa-arvoa ei tapahdu itsestään. Jäsenmaiden on aktiivisesti tehtävä työtä tasa-arvon saavuttamiseksi, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi