Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Presidentti Niinistö vierailulle Etiopiaan - lue yön uutiskooste

Presidentti Sauli Niinistö tapaa vierailullaan myös Etiopian pääministerin Abiy Ahmedin, joka palkittiin viime viikolla Nobelin rauhanpalkinnolla.

Presidentti Sauli Niinistö aloittaa tänään virallisen vierailun Etiopiassa ja tapaa maan presidentin Sahle-Work Zewden Addis Abebassa. Presidenttien välisissä keskusteluissa ovat esillä maiden kahdenvälisten suhteiden lisäksi ajankohtaiset alueelliset ja kansainväliset asiat.

Niinistö tapaa vierailullaan myös Etiopian pääministerin Abiy Ahmedin, joka palkittiin viime viikolla Nobelin rauhanpalkinnolla.

Kyseessä on ensimmäinen presidenttitason vierailu Suomen ja Etiopian välillä ja Niinistön ensimmäinen virallinen vierailu Afrikkaan.

Uutissuomalainen: Hallitus kokoaa syksyllä komiteat pohtimaan esimerkiksi sosiaaliturvauudistusta ja maakuntien verotusoikeutta

Hallitus aikoo vielä loppuvuoden aikana perustaa komiteoita pohtimaan asevelvollisuutta, sosiaaliturvauudistusta, lapsistrategiaa, kriisinhallintaa sekä maakuntien verotusoikeutta, kertoo Uutissuomalainen.

Parlamentaaristen komiteoiden tarkoitus on ohjata hallitusohjelmaa ja valmistella tulevien vaalikausien suuria rakenneuudistuksia. Jäseniä työryhmiin on tarkoitus kutsua kaikista eduskuntapuolueista sekä keskeisistä eturyhmistä ja kansalaisjärjestöistä.

Päävastuu ryhmien työstä on sillä ministeriöllä, jonka toimialaan ratkaistava asia pääasiassa kuuluu.

Komiteoiden kokoamista vetää syksyn aikana SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

USA aikoo pyytää Nato-maita rankaisemaan Turkkia

Yhdysvallat aikoo pyytää sotilasliitto Naton liittolaisia rankaisemaan Turkkia Pohjois-Syyrian hyökkäyksen takia. Puolustusministeri Mark Esper sanoi matkustavansa Naton päämajaan ensi viikolla. Esperin mukaan Yhdysvallat pyytää Nato-maita ryhtymään diplomaattisiin ja taloudellisiin toimenpiteisiin Turkin törkeitä toimia vastaan.

Esper muun muassa syytti Turkkia siitä, että sen hyökkäys heikentää pyrkimyksiä kukistaa äärijärjestö Isis Syyriassa. (Lähde: AFP)

Trump keskeyttää Yhdysvaltojen kauppaneuvottelut Turkin kanssa ja asettaa pakotteita turkkilaispoliitikoille

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump keskeyttää kauppaneuvottelut Turkin kanssa johtuen maan sotatoimista Pohjois-Syyriassa.

Hän kertoo asiasta myöhään maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa. Yhdysvallat aikoo lisäksi jälleen korottaa teräksen tullimaksuja Turkille. Korotetuista tulleista luovuttiin keväällä.

Trump kertoo myös asettavansa sanktioita Turkin hallituksen jäsenille, jotka ovat olleet mukana sotilasoperaation suunnittelussa.

Sanktiolistaan kuuluu esimerkiksi pakotteita, omaisuuden jäädyttämistä ja tulokielto Yhdysvaltoihin.

Trump sanoo, että pysyy päätöksessään vetää joukot Pohjois-Syyriasta. Hänen mukaansa Turkin sotilasoperaatio kuitenkin vaarantaa siviilejä ja uhkaa alueen vakautta ja rauhaa. (Lähde: AFP)

Brexit-jännitys tiivistyy päivä päivältä - tänään ratkaisuja etsitään eurooppaministerien kokouksessa

Britannian lähestyvää EU-eroa puidaan tänään eurooppaministerien kokouksessa.

Brexitistä on neuvoteltu tiiviisti viime päivinä virkamiestasolla, mutta suurista edistysaskeleista ei ole julkisuuteen raportoitu.

Aika on käymässä vähiin, sillä ratkaisevana pidetty EU-johtajien huippukokous alkaa ylihuomenna.

Eurooppaministerien kokouksessa haetaan myös yhteistä linjaa Pohjois-Makedonian ja Albanian mahdollisista jäsenyysneuvotteluista.

Unicefin raportti: Joka kolmas pikkulapsi on aliravittu - myös lihavuus on yksi aliravitsemuksen muodoista

Joka kolmas alle viisivuotias lapsi kärsii aliravitsemuksesta, selviää Unicefin tuoreesta raportista. Järjestön mukaan huonon ravinnon seurauksista kärsivien lasten määrä on hälyttävä.

Aliravitsemuksen yksi nykymuoto on lihavuus. Unicefin mukaan lihavuutta aiheuttaa muun muassa heikko ruokavalio. Ylipainoisten lasten määrä kasvaa kaikkialla maailmassa.

Lasten heikkoon ruokavalioon vaikuttavat muun muassa köyhyys, globalisaatio ja kaupungistuminen sekä humanitaariset kriisit ja sään ääri-ilmiöt.

Booker-palkinto poikkeuksellisesti kahdelle kirjailijalle - voittajina Atwood ja Evaristo

Booker-kirjallisuuspalkinto myönnettiin myöhään maanantaina poikkeuksellisesti kahdelle kirjailijalle, kun palkintoraati päätti taivuttaa sääntöjä.

Raati palkitsi sekä kanadalaisen Margaret Atwoodin että brittiläis-nigerialaisen Bernardine Evariston. Atwood palkittiin teoksesta The Testaments (Testamentit) ja Evaristo teoksesta Girl, Woman, Other.

Viisihenkinen tuomaristo ei pystynyt valitsemaan kuuden ehdokkaan joukosta vain yhtä voittajaa, tuomariston puheenjohtaja Peter Florence sanoi. Yhden voittajan sääntöä rikottiin ensimmäistä kertaa lähes kolmeen vuosikymmeneen.

Atwood ja Evaristo jakavat 60 000 euron arvoisen palkinnon, joka myönnetään englanninkieliselle, Britanniassa julkaistulle romaanille. (Lähde: AFP)

Huuhkajat isännöi EM-karsinnoissa Armeniaa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue yrittää palata tänään voittojen tielle EM-karsinnoissa. Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Suomi isännöi Turussa pelattavassa kamppailussa Armeniaa.

Suomi on karsintalohkossaan Italian takana toisena. Taistelussa kakkossijasta Armenia ja Bosnia-Hertsegovina ovat jääneet Suomesta kaksi pistettä. Kullakin joukkueella on jäljellä kolme ottelua.

Suomen ja Armenian välinen J-karsintalohkon kamppailu alkaa Turussa kello 19.

Ronaldo rikkoi taas maaliennätyksiä, mutta Ukraina kaatoi silti Portugalin EM-karsinoissa

Cristiano Ronaldo on jälleen rikkonut maaliennätyksiä. Hyökkääjän uran 700:s maali syntyi maanantai-iltana Kiovassa Portugalin kohdattua Ukrainan jalkapallon EM-karsintaottelussa.

Maali jäi kuitenkin Portugalin ainoaksi. Ottelu päättyi Ukrainan 2–1-voittoon, mikä tiesi maalle myös suoraa tietä EM-kisoihin B-lohkon kärkipaikalta. Lohkon kakkosena on Portugali.

H-lohkossa Turkki hiillosti kotikentällä pelanneen Ranskan 1–1-tasapeliin. Maat kamppailevat nyt lohkon kärkipaikasta 19 pisteessä. A-lohkossa Englanti puolestaan voitti Sofiassa lohkojumbo Bulgarian 6–0.

Aiemmin EM-kisapaikkansa ovat varmistaneet Puola, Venäjä, Italia ja Belgia. (Lähde: AFP)

Mikko Rantasella loistoyö - Colorado löi Washingtonin ensimmäisen erän löylytyksellä

Jääkiekon NHL:ssä Coloradon Mikko Rantanen onnistui maalinteossa Washingtonia vastaan. Rantanen iski kiekon maaliin ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu reilut yhdeksän minuuttia. Aloituserässä Colorado paukutti kiekon vastustajan maaliin peräti neljä kertaa.

Rantanen kahmi lisäksi kaksi syöttöpistettä. Myös seuratoveri Joonas Donskoi keräsi itselleen yhden syöttöpisteen Nazem Kadrin maalista. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 6–3 Coloradon hyväksi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi