Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Presidentti Niinistö vierailulle Etiopiaan – tapaa maan presidentin sekä tuoreen rauhannobelistin

Presidentti Sauli Niinistö tapaa vierailullaan myös Etiopian pääministerin Abiy Ahmedin, joka palkittiin viime viikolla Nobelin rauhanpalkinnolla. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Presidentti Sauli Niinistö aloittaa tänään virallisen vierailun Etiopiassa ja tapaa maan presidentin Sahle-Work Zewden pääkaupunki Addis Abebassa. Presidenttien välisissä keskusteluissa ovat esillä maiden kahdenvälisten suhteiden lisäksi ajankohtaiset alueelliset ja kansainväliset asiat.

Niinistö tapaa vierailullaan myös Etiopian pääministerin Abiy Ahmedin, joka palkittiin viime viikolla Nobelin rauhanpalkinnolla.

Palkinto tuli muun muassa rauhanprosessista naapurimaa Eritrean kanssa. Lisäksi palkintoperusteissa kehuttiin myös pääministerin aloittamia demokraattisia uudistuksia kotimaassaan, kuten tuhansien poliittisten vankien vapauttamista sekä tiedotusvälineiden sensuurin purkamista.

Afrikan sarven maat Etiopia ja Eritrea solmivat rauhansopimuksen syyskuussa 2018. Maiden välisessä sodassa kuoli kymmeniätuhansia ihmisiä.

Ensimmäinen presidenttitason vierailu

Niinistö puhuu vierailunsa aikana myös ilmastonmuutosaiheisessa konferenssissa ja on yksi pääpuhujista naisten taloudellista voimaantumista käsittelevässä tilaisuudessa.

Kyseessä on ensimmäinen presidenttitason vierailu Suomen ja Etiopian välillä ja Niinistön ensimmäinen virallinen vierailu Afrikkaan. Mukana matkalla on myös kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.).

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi