Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

SK:n kysely: Yli puolet hyväksyisi ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastuksen

Yrittäjistä ja johtavassa asemassa olevista porrastusta kannattaa yli kaksi kolmasosaa. Sen sijaan työttömistä vain joka neljäs on sitä mieltä, että ansiosidonnaisen turvan taso voi olla alempi. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Hieman yli puolet suomalaisista hyväksyisi ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan porrastamisen, kertoo Suomen Kuvalehden teettämä kysely. Siihen vastanneista 54 prosenttia kannattaa porrastusta niin, että summa olisi alussa nykyistä suurempi ja pienenisi työttömyyden pitkittyessä. Noin joka kolmas eli 36 prosenttia pitää ajatusta huonona.

Portaittaisen mallin hyväksyy 74 prosenttia kokoomuslaisista, 62 prosenttia keskustalaisista ja 60 prosenttia vihreistä. Sosiaalidemokraateista sitä kannattaa 54 ja perussuomalaisista 48 prosenttia. Ainoastaan vasemmistoliiton äänestäjistä selvä enemmistö vastustaa porrastusta.

Yrittäjistä ja johtavassa asemassa olevista porrastusta kannattaa yli kaksi kolmasosaa. Sen sijaan työttömistä vain joka neljäs on sitä mieltä, että ansiosidonnaisen turvan taso voi olla alempi, kun työttömyys pitkittyy, SK kertoo.

Työttömyysturvan porrastusta on tarjottu yhdeksi keinoksi, jonka avulla Antti Rinteen (sd.) hallitus voisi saavuttaa tavoitteeksi asettamansa 75 prosentin työllisyysasteen vuoteen 2023 mennessä.

Taloustutkimus haastatteli kyselyä varten noin tuhatta 15–79-vuotiasta suomalaista syys-lokakuun vaihteessa. Virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi