Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Taulutietokone syttyi yllättäen tuleen lapsen käsissä - parkkipaikalla autossa olleet kaksi lasta saivat vakavia palovammoja

Tulipalo sai alkunsa vasemman puoleisen auton sisältä. Palo levisi myös viereiseen Volvoon. Kuva: Paula Pohjamo

Poliisi epäilee keskiviikkoaamuisen tulipalon syyksi tablettitietokoneen vikaantumista.

Kaupan parkkipaikalle jätetyn auton sisällä syttyi tulipalo sillä aikaa, kun isä oli kaupassa yhden lapsen kanssa. Autoon kahdestaan jääneet kaksi muuta pientä lasta saivat palosta vakavia vammoja etenkin kasvoihinsa.

Poliisi tutkii tapausta palon syyn tutkintana. Asiaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Lapset vietiin heti aamulla ambulansseilla hoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Onnettomuus sattui noin kello 8.30:n aikaan Kuopiossa, jossa isä kolmen pienen lapsen kanssa tuli ruokaostoksille Savilahden Prismaan.

Henkilöauto kuului iisalmelaiselle omistajalle. Isä pysäköi auton lähelle kauppaa ja jätti 3-vuotiaan tytön ja 5-vuotiaan pojan autoon. Vanhempi lapsista jäi katselemaan tabletilla elokuvaa.

Kun isä palasi pienimmän lapsen kanssa autolle, hän havaitsi auton sisällä savuja ja liekkejä. Hän avasi auton takaoven ja otti molemmat autossa olleet lapset itse ulos auton takapenkiltä.

Isä ja kaupan henkilökunta veivät lapset Prismaan sisälle odottamaan ambulansseja.

Tapahtuma-aikaan aamulla Prisman parkkipaikalla oli vain vähän ihmisiä paikalla. Palo oli syttynyt auton matkustajatilassa ja alkuun rajoittanut auton sisälle niin, ettei paloa ollut ilmeisesti kukaan huomannut ennen kuin isä tuli takaisin auton luo.

Isä avasi auton takaoven pelastaessaan lapset takapenkiltä. Sen jälkeen palo levisi koko autoon sekä viereisessä parkkiruudussa olleeseen toiseen henkilöautoon.

– Auton takaovi oli auki ja auto paloi jo täysillä. Viereinen auto ei ollut siinä vaiheessa kunnolla vielä syttynyt. Sammutimme ensin paloa kahdella käsisammuttimella ja sitten avuksi tuli säiliöauto, palomestari Kalevi Bruun kertoo.

Poliisi voi lähettää tabletin jäänteet myös tarkempaan tekniseen tutkintaan.

Palomiesten kanssa pihaan tuli myös kaksi ambulanssia, joiden ensihoitajat ottivat lapset ja isän kyytiinsä ja veivät sairaalaan.

Palomiesten sammuttaessa autoa sen sivuturvatyynyt pamahtelivat auki, mutta palo sammui säiliöauton letkuilla hyvin.

Molemmat henkilöauto ehtivät vaurioitua lunastuskuntoon. Ensimmäisenä syttynyt auto siirrettiin jo keskiviikkona päivällä tutkittavaksi poliisin teknisille tutkijoille.

Poliisi voi tarvittaessa lähettää tabletin jäänteet myös tarkempaan tekniseen tutkintaan.

Tukes seuraa

Sähkölaitteiden paloriskit

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes seuraa Kuopion onnettomuuden tietoja ja odottavansa tietoja palon syystä viranomaisilta.

Tukes on varoittanut, että kodin sähkölaitteet, kuten kännykät, pelikoneet ja sähkötasapainolaudat ja -pyörät voivat syttyä tuleen etenkin latauksen aikana. Sähkölaitteita tulisi ladata vain valvotusti eli kun joku on kotona.

Harvinaisempaa on, että kännykkä, tabletti tai kannettava tietokone syttyy tuleen kesken käytön. Palon riskiä voi lisätä, jos laite tai etenkin sen akku on pudonnut ja saanut kolhuja tai jos laite ylikuumenee esimerkiksi osin peitettynä.

Asta Tenhunen
asta.tenhunen@savonsanomat.fi
Jerri Koskinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi