Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi ei vahvista, liittyykö Espanjasta kiinni otetun Cannonballin ex-pomon vangitseminen isoon huumejuttuun

Helsingin poliisi tutkii isoa, huumeisiin liittyvää rikoskokonaisuutta, poliisi kertoi keskiviikkona. Poliisin mukaan tutkinta alkoi alkuvuodesta ja sen aikana on tehty useita takavarikoita.

Poliisi ei paljasta, minkälaisista huumausaineista tai huumemääristä jutussa on kyse. Poliisi ei kommentoi sitäkään, mistä huumeiden epäillään olevan peräisin tai missä kaikkialla niitä on esimerkiksi kaupattu.

Poliisin mukaan kokonaisuudessa on "useita" epäiltyjä.

– Tarkemmin sitä en voi kommentoida tutkintaa vaarantamatta, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisista sanoi STT:lle.

Uusikiven mukaan asiaa tutkitaan muun muassa törkeinä huumausainerikoksina. Tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa vangittiin poissaolevana liivijengi Cannonballin entinen johtohahmo Janne Tranberg törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta epäiltynä.

Käräjäoikeuden mukaan Tranbergin rikosepäilyissä tutkinnanjohtajana on Uusikivi. Uusikivi ei kuitenkaan keskiviikkona halunnut kommentoida STT:lle huumejutun epäiltyjen henkilöllisyyksiä tai sitä, onko juttuun liittyen vangittu ketään.

Pääepäiltynä laajassa veropetosjutussa

Aiempaa vankilatuomiota pakoillut Tranberg otettiin kiinni Espanjassa maanantaina. Käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Tranbergin epäiltyjen huumausaine- ja dopingrikosten tekoaika alkoi 1. maaliskuuta 2016 ja päättyi maanantaina.

Tranberg on pakoillut saamaansa vankilatuomiota liki kaksi vuotta. Hänet tuomittiin syksyllä 2016 vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen muun muassa törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja muista talousrikoksista.

Tranberg on pääepäiltynä myös laajassa petoskokonaisuudessa, jossa Cannonballin jäsenet olivat tehtailleet veropetoksia. Syyttäjän mukaan kokonaisuudessa saatiin rikoshyötyä yli miljoonan euron edestä.

Helsingin käräjäoikeus langetti ensimmäiset tuomionsa jutussa kuun alussa. 13 ihmistä tuomittiin törkeistä veropetoksista ja rahanpesurikoksista. Tuomituista kuusi tunnusti tehneensä rikokset osana Cannonballin toimintaa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi