Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

EU:n maatalousministerit keskustelevat Helsingissä keinoista sitoa hiiltä entistä enemmän maaperään

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) isännöimät kokousvieraat tutustuvat myös suomalaiseen maatilaan ja metsänhoitoon. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

EU:n maatalousministerit keskustelevat ensi viikolla Helsingissä siitä, miten maaperään voitaisiin sitoa entistä enemmän hiiltä. Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) isännöimät kokousvieraat tutustuvat myös suomalaiseen maatilaan ja metsänhoitoon.

Sopivilla viljelymenetelmillä ja maankäytön ratkaisuilla pellot voivat sitoa nykyistä enemmän hiiltä ilmakehästä ja toimia hiilivarastoina. Viime vuosikymmeninä peltojen hiilivarastot ovat EU:ssa yleisesti pienentyneet. Maatalousministereiden epävirallisessa kokouksessa pohditaan, miten hiilensidontaa maataloudessa voitaisiin parhaiten edistää muun muassa tulevalla yhteisellä maatalouspolitiikalla ensi vuoden jälkeen.

– Viljelijöiden aktiivinen rooli ilmastohaasteiden ratkaisijana on keskeinen, siksi haluamme lisätä keskustelua hiilensidonnan tuomista mahdollisuuksista, Leppä sanoo tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi