Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Rikkaruohonen: Nyt on varma tieto siitä, kuka meistä lähtee seuraavaksi

Kuolema on tänä vuonna ahkeroinut, kirjoittaa Pertti Ruohonen.

Kuva: Marko Happo

Oli hienoa tavata sanataiteen ja elämän moniottelija Jukka Virtanen joitakin kertoja. Poikkeuksellisen hyvä kertoja. Persoonallinen ääni tuotti mainiota, matkittavaakin sisältöä.

En kuole, perkele, Virtanen täräytti Atik Ismailin 25 vuotta raittiina -juhlafutiksen katsojana Helsingin Töölön pallokentällä keväällä 2015.

Team Atik ja kirjailijoiden FC Kynä -pelin aluksi Virtanen lauloi Partisaanivalssista tekemänsä tuhmennoksen Partasienivalssi.

Tapahtuman alla yksi lääkäri oli sanonut, että syöpäsairas Virtanen kuolee kesällä. Toinen lääkäri oli oikeammassa, kun antoi elinikää pari vuotta.

Tänä syksynä mestaripakinoitsija Seppo Bisquit Ahti joutui toteuttamaan Ilta-Sanomissa ystävälleen lupaamansa muistokirjoituksen otsikon: Mies joka antoi kasvot syövälle ja juovalle.

Jämsänkoskella Bisquit istui Virtasen lapsuuskodin keittiössä, kun Sakari Kuosmasen kanssa astuttiin sisään. Oli pari tuntia Jukka Virtanen -stadionin vihkiäisotteluun kesällä 2016. Virtasen 83-vuotispäivänä Koskelaisten juhlavastustaja oli julkkisten Raittius- ja urheiluseura Zoom.

Ennen ottelua Virtanen herkistyi kyyneliin, kun Petri Pettersson lauloi yllätyslahjana ikivihreän Maalaismaiseman. Se Virtasen sanoitus ei ollut käännös Elton Johnin Country comfortista – se on Suuri suomennos.

Virtanen ei vain juhlinut vaan kipitti kentällä. Ihan niin kuin pari vuotta aiemmin Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla, kun Atik ja Saku innostivat miehen joukkueeseemme.

Pähkähullu Suomi -elokuva vuodelta 1967 esitettiin Puijon tornin 50-vuotisjuhlan kunniaksi Kuopion pesäpallostadionin ulkoilmascreenillä 2013.

Istuin Virtasen vieressä katsomossa ja vielä hotellin aulassa. Tuli juttutulvaa Puijollakin kuvatun elokuvan vaiheista:

– Nimi oli hyvä, ja pitää edelleen kutinsa!

Kuolema on tänä vuonna ahkeroinut. Heinäkuussa metsäkirjailijaenon Heikki Lindroosin haudalla Järvenpäässä luimme Virtasen Peter Pan -näytelmään riimittelemän hienon tekstin Kauniin kuoleman maa.

Kuukausi sitten kuoli Singaporen koneen lähtönousussa sairauskohtaukseen Kauppalehden kollega Heikki Haapavaara.

Matkoilla maailmalla sovittiin kerran, että neljä miestä isännöi vuorotellen tapaamisia. Ne(kään) eivät jääneet elämään. Ensin kuoli auto-onnettomuudessa Aamulehden Erkka Lehtola, vuosi sitten löytyi hotellin nojatuolista hengettömänä Avun Hannu Koskela.

Neljästä kolme on pois. Varma vastaus on siihen, kuka lähtee seuraavana.

Vain...ajasta on kysymys.

Kirjoittaja on pakinoitsija jo kolmannessa polvessa.

Pertti Ruohonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi