Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Mistä Googlen rahoittamassa koulutuksessa oikein on kyse? – "Tämä ei ole mikään tietokoneen ajokortti -koulutus"

SAK:n tutkimusten mukaan suomalaisilla työpaikoilla kaivataan erityisesti juuri digitaitojen kohentamista. Kuva: Sauvo Jylhä

Samalla, kun Google ilmoitti uusista investoinneista Suomeen, se kertoi myös hyväntekeväisyysorganisaationsa Google.orgin lahjoittavan rahaa digitalisaatiokoulutukseen työpaikoilla.

Monessa maassa järjestettävästä koulutuksesta vastaavat Suomessa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAKja brittiläinen innovaatiosäätiö Nesta. Käytännön toteutuksesta vastaa Työväen Sivistysliitto (TSL).

Mutta mistä oikeastaan on kyse? Kovin suurta konkretiaa ei vielä ole, sillä koulutusohjelma räätälöidään työpaikan, työntekijöiden ja yrityksen tarpeisiin.

TSL:n pääsihteeri Jouko Muuri sanoo, että kyse ei ole niinkään taitojen opettamisesta kuin sen pohtimisesta, mitä taitoja työpaikalla tulevaisuudessa tarvitaan.

– Tämä ei ole mikään tietokoneen ajokortti -koulutus, vaan enemmän katse on tulevaisuudessa. Miten minun työpaikkani sijoittuu isossa murroksessa. Siitä syntyy konfliktitilanteita työpaikalla, jos työyhteisö ei ymmärrä, mihin toimiala menee.

Muurin mukaan koulutuksessa lähestytään asioita ilmiöiden tasolla tekemällä havaintoja ja keskustelemalla. SAK:n koulutus- ja työllisyysasioiden päällikkö Mikko Heinikoski kertoo, että yksi koulutuksen tavoitteista on poistaa pelkoja, joita ihmisillä voi teknologiaa kohtaan olla.

– Kyllä me lähdemme siitä, että siellä opitaan ihan taitojakin, hän kuitenkin sanoo.

Koulutuksessa voidaan Muurin mukaan hyödyntää Googlen asiantuntijoita. Hänen mukaansa rahoittajalta ei kuitenkaan ole tullut toimeksiantoa siitä, mitä asioita tulisi käsitellä.

– Google ei vaikuta sisältöön, ei ole minkäänlaisia ehtoja.

Google kuitenkin kerää koulutuksista tietoa siitä, millainen tilanne on. Myös Demos Helsinki tekee koulutuksista tutkimusta.

Joka toinen ei saa joka vuosi koulutusta

Koulutus järjestetään 30–35 työpaikalla. Se kestää 14 tuntia ja korkeintaan 4 päivää.

– Kohtuullinen määrä tavoitetaan, mutta eihän tämä ratkaise koko osaamistarvetta. Haluamme näyttää esimerkkiä, että erilaisetkin toimijat pystyvät tekemään koulutusoperaatioita, joilla saadaan osaamista kehitettyä. Kouluttajan ei aina tarvitse valtio, vaan yritykset pystyvät tekemään sitä itsekin ja yhteistyökuvioilla, Mikko Heinikoski sanoo.

Hänen mukaansa esimerkin näyttämiselle on tarve.

– Koulutusmäärät eivät ole ainakaan nousseet, vaan pikemminkin laskeneet. Ja koulutukseen käytetyn ajan määrä on laskenut.

Viime vuoden työolobarometrin mukaan noin joka toinen SAK:laisista työntekijöistä on saanut jotain koulutusta. Joka kolmas on saanut koulutusta vähintään kolme päivää vuoden aikana.

– Lähdemme siitä, että jokainen työntekijä tarvitsee joka vuosi suunnitelmallista osaamisen kehittämistä.

Hankkeeseen osallistuvat liitot valitsevat koulutukseen osallistuvat työpaikat. SAK:n alaisista liitoista mukana ovat AKT, PAM ja Teollisuusliitto.

Minna Harmaala / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi