Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tv-kasvo Hanna Sumari saattoi pienenä pudota taikajuomapataan

Kuva: Promokuva

Toimittaja ja tv-kasvo Hanna Sumari juontaa MTV3:lla Mitä tänään syötäisiin? Perjantai -ohjelmaa, jossa pääkokkina toimii Harri Syrjänen. Hän pitää myös nimeään kantavaa blogia Apu-lehden verkkosivuilla.

Mitä tänään söit?

– Mysliä ja vadelmia aamulla, lounaaksi kuhaa ja kananmunaa, hedelmäsalaattia ja äsken töistä tullessani kaupan maksalaatikkoa rusinoilla. Oli ihan viittä vaille, etten nälissäni vetänyt sitä kylmänä foliorasiasta. Lämmitin sen kuitenkin ja söin vanhimman siskoni Ritvan tekemän puolukkahillon kanssa.

Jos sinun pitäisi syödä loppuelämäsi ajan yhtä ainutta ruokaa, mitä se olisi?

– Meinasin ensin sanoa kalakukkoa, siinä kun ovat kaikki ravintoaineet kätevässä muodossa, mutta en sanokaan. Kyllä mä söisin jotain herkullista salaattia.

Kokit ovat hankalien ihmisten maineessa. Joudutko usein väistelemään veitsiä ja pulikoita?

– En. Minulla on tällä hetkellä paras työyhteisö ikinä. Harri (Syrjänen) kehuu minua koko ajan. Luulen, että se fuulaa, mutta en välitä. Teen töitä myös superihanan Alex Nurmen kanssa.

Joudut autiolle saarelle määrittelemättömäksi ajaksi. Saat ottaa mukaasi kolme asiaa tai ihmistä. Mitä tai ketä valitset?

– Jos saa sanoa vain kolme, otan miehen, lapset ja lapsenlapset. Sitten jäisi kyllä yksi vävy ja poikaystävä ulkopuolelle. Hmm. Sanon kuitenkin, että ottaisin puolison, fustra-kepin ja jonkun meditaatio-ohjelman.

Olet ollut mukana useissa asumiseen liittyvissä ohjelmissa, kuten Suomen kauneimmassa kodissa. Pysyykö kädessäsi vasara, vai oletko parempi työnjohtajan roolissa?

– Ilman muuta johtajana, siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Olen näppärä käsistäni, mutta mitään pysyvämpää en osaa tehdä.

Osaat myös askarrella. Mitä tekisit vessapaperirullasta, pahvista, kävystä ja kimalteesta?

– Laittaisin ne takkaan sytykkeeksi. Paitsi kimalteen – sen pyyhkäisisin poskiin.  Vessapaperirullia käytän kyllä joskus kuvauksissa. Lautasliinasta saa siistin pötkön, kun sen laittaa rullan ympärille. Käpyjä käytän oikeastikin sytykkeinä, ja pahvista voi tehdä vaikka rapuja rapujuhlien koristeeksi. Suunnittelin tänä vuonna laittavani pöydän päälle pahvirapuja naruun yhdessä tillinkukintojen kanssa, mutta eihän minulla ollutkaan pahvia. Koska olin kuitenkin päättänyt tehdä rapuja koristeeksi, tein niitä kotoa löytämistäni tapettinäytteistä.

Syksyyn kuuluvat perinteisesti viltin alla kyhnöttäminen ja kynttilöiden hehku. Oletko tässä mielessä perinteinen?

– En. Vihaan pimeyttä ja harmaata, enkä myöskään jaksa kyhnöttää missään. Minun on päästävä marraskuussa aurinkoon. Juhlista tykkään, ja niihin kynttilät kuuluvat.

Olet 61-vuotias. Mitä neuvoja annat ikäkriisistä kärsiville?

– Parempi saada ikää kuin kuolla. Vanhentua ei kuitenkaan kannata.

Vaikutat aina energiseltä ja hyväntuuliselta. Oletko pudonnut pienenä taikajuomapataan?

– Kyllä mä varmaan oon. Mun mutsi oli tosi hellä ja ihana, mutta sillä oli ärsyttävä tapa sanoa aina jotain tyyliin ”voishan se olla pahemminkin”. Jos vaikka kaaduin ja satutin jalkani, mutsi sanoi: ”Oo iloinen, että sulla on jalat.” Asenne on ehkä tullut sieltä. Olen positiivinen, mutta myös alakuloon taipuva, masennuksenkin olen sairastanut. Kotona käytimme kaiheri-sanaa sellaisesta pienestä, selittämättömästä ahdistuksesta rinnassa. Sille voi sanoa, että mene pois. Se tulee kyllä helposti takaisin viereen, jos sille antaa tilaa.

Millainen olet vihaisena?

– Olen tosi harvoin vihainen, mutta minua voi v***aa niin ettei veri kierrä. Kun olen tosi vihainen, alan itkeä. Ja huudan.

Ira Blomberg-Kantsila
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi