Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kun valitset huulipunaa, otatko psykopatian, häpeän vai uhanalaiset pulut?

Kuva: Nina Huisman

Sateen tuoksu (Lumene)

Riippuu tietysti siitä, minkä väriseltä sade kenenkin nenään tuoksuu. Pinkki ei olisi ensimmäinen veikkaus, mutta voiko hajuasioista kiistellä?

Blush (Max Factor) 29 (Suomeksi Punastus)

Punastuminen kuvataan populaarikulttuurissa aina niin, että kaunis tyttö törmää kirjaston käytävällä komeaan poikaan, pudottaa kirjapinon (pelkkiä maailmakirjallisuuden klassikoita), koko kaupunki ympärillä hiljenee, vaskikellot pauhaavat, suloinen puna nousee tytön kasvoille ja poika tajuaa olleensa aina rakastunut tuohon tuikituntemattomaan tyttöön.

Rehellisesti: kuka muka oikeasti punastuu siten, että poskipäät vähän hehkuvat ja saavat silmät näyttämään vuorilammen sinisiltä? Oikeassa elämässähän punastuminen näyttää laikukkaalta ihottumalta, joka peittää kasvot, kaulan ja koko rinnanseudun.

Mutta kiva mielikuva. Pakko testaa.

Pink Pigeon (MAC) 29 (Mauritiuksenkyyhky)

Vuonna 1990 mauritiuksenkyyhkyjä laskettiin olevan maailmassa jäljellä vain noin kymmenen yksilöä. Lajin uskottiin kuolevan pian sukupuuttoon, mutta suojelutoimenpiteillä kanta saatiin elpymään. Nykyään luonnossa arvellaan olevan yli 400 mauritiuksenkyyhkyjä.

Hieno juttu, että uhanalainen laji onnistuttiin pelastamaan. Pakko kuitenkin tässä huulipunakeskustelussa kertoa, että kyseessä on pulu, jolla on pinkki nokka.

Psycho (Urban Decay) (Kaistapää)

Aina kun haussa on uusi pirtsakka puna, haen inspiraatiota Alfred Hitchcockin mustavalkoisista 1960-luvun kauhuelokuvista. Audrey Hepburn on menneen talven lumia, nyt juhlalookeja inspiroi murhaava hotellinomistaja Norman Bates.

Stay Cheerful (Max Factor) 29 (Pysy hyväntuulisena)

Saako tätä huulipunaa käyttää, jos tympäisee oikein olan takaa? Vai toimiikohan tämä niin, että kun tätä pinkkiä on huulissa, omasta peilikuvasta ilahtuu niin paljon, että pysyy väkisinkin hyväntuulisena? Kuinka nopeasti käytön jälkeen vaikutus lakkaa? Voiko tähän jäädä koukkuun?

Kesätuuli (Lumene)

Kun vaivalla pystytetyt puutarhateltat ja juhannuskoivut lähtevät tuulen matkaan, se kieltämättä saa keskikesän juhlijan näkemään punaista.

Snow White (NYX) (Lumikki)

Se pakeni henkensä edestä iskän uutta verenhimoista vaimoa, murtautui seitsemän sinkkumiehen taloon ja tukehtui omenaan. Näillä meriiteilläkö siitä tuli meidän kaikkien kauneusidoli?

Paitsi että Disneyn versiossa ihana prinssi tuli ja suutelemalla herätti Lumikin kuolleista. Olihan se aika romanttista. Yh.

High Risk Red (Isadora) (Korkean riskin punainen)

Millaisista riskeistä nyt puhutaan? Jääkö tätä punaa käyttävä todennäköisemmin auton alle vai näkeekö hän mustan kissan ylittämässä tien? Onko riskinä huulipunan valuminen vai se, että joutuu juhlista siepatuksi, koska näyttää niin tyrmäävältä? Vai vaikuttaako väri niin, että käyttäjä ottaa itse isompia riskejä ja syöttää kaikki rahansa euron kolikkoina Pajatsoon?

Bad Blood (Urban Decay) (Paha veri)

Verensiirtoihin tämä ei enää kelpaa, mutta huulissa ihan ok.

Antique Velvet (MAC) (Antiikkinen sametti)

Sametinpehmeistä huulista ovat kuulleet kaikki. Niistä on kirjoitettu hurmioituneita lauluja, mutta populaarikulttuuri vaikenee tyystin antiikkisen samettisten huulten suudelmista.

Ne varmaan raapivat ikävästi. Tai pölyävät kiusallisesti. Ehkä niissä on paljaaksi kuluneita kohtia tai sitten niistä irtoaa nukkaa.

Kestävätköhän ne vesipesua, ja jos eivät, uskaltaako edes udella, milloin ne on viimeksi puhdistettu?

Love drunk (Urban Decay) (Lemmestä juopunut)

Varmistaisin vielä, että tarkoitetaanko tällä sitä juopumisen vaihetta, kun rakastuneen hengitys salpautuu, hän luulee voivansa lentää ja kykenevänsä mihin vain? Vai sitä, kun toinen on hakemassa lähikaupasta leipää, eikä ikävän riuduttama odottaja pysty kotona edes valitsemaan televisiokanavaa, kun kaikki tuntuu niin merkityksettömältä ilman toista?

Shame (Urban Decay) (Häpeä)

”Tässä uusi taattua häpeää aiheuttava huulipunan sävy. Siis niin hirveä, ettet kehtaa tulla ulos kylppäristä tämä naamassa. Osta siitä hyvä puna.”

Nina Huisman
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi