Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Useampi kuin joka toinen suomalainen syö ulkona spontaanisti

Ravintolan valintaan vaikuttaa eniten hyvä hinta-laatusuhde, jonka mainitsi 83 prosenttia vastaajista. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Useampi kuin joka toinen suomalainen pistäytyy ravintolassa spontaanisti, ilmenee Kespron tekemästä tutkimuksesta. Merkkipäivän vieton sijaan arjen piristäminen on muuttunut tavallisimmaksi syyksi syödä ulkona.

– Jopa 57 prosenttia suomalaisista kertoo tekevänsä spontaaneja ravintolakäyntejä ja 67 prosenttia kertoo tärkeimmäksi ulkona syömisen syyksi arjen piristämisen, Kespron aluejohtaja Jerry Tiittala sanoo tiedotteessa.

Ravintolan valintaan vaikuttaa eniten hyvä hinta-laatusuhde, jonka mainitsi 83 prosenttia vastaajista. Kätevä sijainti nousi toiseksi tärkeimmäksi tekijäksi 58 prosentilla. Yli puolet vastaajista piti tärkeänä myös asioinnin helppoutta.

Suurin osa eli 72 prosenttia vastaajista ilmoitti hakevansa tietoa ravintolasta etukäteen. Nuorten tiedonhaussa esimerkiksi kasvisruokavalio korostui.

Tutkimukseen osallistui lähes 1 000 suomalaista. Tutkimus toteutettiin K-ryhmän Kylä-asiakasyhteisön kuluttajapaneelissa huhti-toukokuun vaihteessa.

Suurimmalle ryhmälle ulkona syöminen merkitsee energiansaantia

Tutkimustulosten perusteella Kespro jakaa suomalaisia ravintola-asiakkaita neljään kategoriaan. Suurimmalle ryhmälle, johon kuuluu 41 prosenttia vastaajista, ulkona syöminen merkitsee energiansaantia. Ryhmässä korostuu lounas- ja liikenneasemaruokailu. Miesten ja varttuneiden aikuisten osuus on naisia ja nuorempia suurempi.

Ajan puute on ulkona syömisen motiivina 21 prosentille. Tässä ryhmässä erottuvat nuoret aikuiset, ja ravintolaruokailuun käytetään merkittävästi rahaa.

Korkeita laatuvaatimuksia löytyi 19 prosentilla vastaajista. Tässä ryhmässä seurataan ravintola-arvioita ja ulkona syömiseen käytetään eniten aikaa ja rahaa. Ryhmässä naisten ja suurissa kaupungeissa asuvien osuus on suuri.

Toiset 19 prosenttia syövät keskivertoa vähemmän ulkona ja laittavat töihin lounaseväitä. Harvoin tapahtuvasta ulkona syömisestä halutaan hyvä kokemus. Ryhmässä lapsiperheiden, naisten ja yli 35-vuotiaiden korostuu.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi