Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pitkäaikaistyöttömän voi palkata ilman määräaikaisuuden perustetta – kukaan ei tiedä kuinka paljon tätä mahdollisuutta käytetään

Pitkäaikaistyöttömällä tarkoitetaan vähintään 12 kuukautta työttömänä ollutta. Kuva: Paivi Tuovinen

Lakimuutos mahdollistaa pitkäaikaistyöttömän palkkaamisen määräaikaiseen työsuhteeseen enintään vuodeksi ilman määräaikaisuuden perustetta, mutta lakimuutoksen merkitys on jäämässä hämäräksi. Missään ei nimittäin ole tarkkaa tietoa siitä, minkä verran mahdollisuutta on hyödynnetty. Muutos tuli voimaan vuoden 2017 alusta.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) kerrotaan, ettei asia selviä työvoimatilastoista, koska työllistämisen syytä ei tilastoida. Te-toimistoissa ei seurata erikseen määräaikaisuuksien perusteita. Myöskään mitään selvitystä asiasta ei näillä näkymin ole tulossa, vaikka lakimuutoksiin sisältyy tyypillisesti vaikutusten jälkikäteisarviointi.

– Tällaista dataa on hyvin vaikea saada, toteaa vanhempi hallitussihteeri Nico Steiner TEM:stä.

Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL:n toimitusjohtaja Merru Tuliaralla on se käsitys, ettäuudistuksen käyttö on jäänyt ”todella vähäiseksi”.

– Näin ainakin meidän jäsenyritystemme piirissä. Kun työvoiman tarve on määräaikainen, niin määräaikaisen voi palkata muutenkin.

Tuliara katsoo, että pykälästä tehtiin alun perinkin hyvin byrokraattinen soveltaa.

– Piti tiedustella te-toimistosta, täyttääkö hakija kriteerit. Olisi ollut helppoa, jos olisi riittänyt pelkkä tieto siitä, onko hakija työtön vai ei.

Työttömien keskusjärjestön toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski puolestaan sanoo, että yhdistykset ja säätiöt ovat käyttäneet uudistusta hyödykseen, kun ne ovat palkanneet pitkäaikaistyöttömän palkkatuella.

Kainuun te-toimiston johtaja Tiina Veijola katsoo työnantajien hyödyntäneen lakimuutoksen tarjoamaa mahdollisuutta, mutta lukuja ei ole ja kyse on täysin mutu-tuntumasta.

Alun perin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ohjelman tavoitteena oli mahdollistaa kenen tahansa palkkaaminen määräaikaiseen työsuhteeseen ilman eri perustetta, ei vain pitkäaikaistyöttömän. Tämä kuitenkin torpattiin.

– Sillä olisi varmasti ollut työllistävä vaikutus, jos vuoden määräaikaisuuden olisi voinut tehdä kaikissa tapauksissa ilman perustetta, Tuliara sanoo.

Edellisen hallituksen tavoitteeseen työllistämisen kynnysten madaltamisesta kuului myös koeajan pidentäminen, joka toteutui yhtä lailla vuoden 2017 alussa. Koeaika voi nyt olla enintään kuusi kuukautta aiemman neljän sijaan.

Uutissuomalainen kertoi maaliskuussa, että koeajalla purettujen työsuhteiden määrä kasvoi 30 prosentilla vuonna 2018 vuoteen 2016 verrattuna. Myös solmittujen työsuhteiden määrä nousi samalla aikavälillä, mutta se selittää vain osan koeaikapurkujen kasvusta.

Sanna Inkinen 
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi