Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Järvenpään keskustassa ammuttiin, poliisi etsii yhä mahdollista ampumisesta epäiltyä - lue yön uutiskooste

Poliisi tutkii eilisillan ampumista Järvenpään keskustassa ampuma-aserikoksena ja törkeänä pahoinpitelyn yrityksenä.
Poliisi kertoi eilen iltakahdeksan jälkeen, että Järvenpään keskustan alueelta on kuulunut laukauksia. Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen tilanteessa, poliisi kertoi tiedotteessa.
Itä-Uudenmaan poliisilla on tietoa mahdollisesta tekijästä, mutta häntä ei ole toistaiseksi tavoitettu. Komisario Jarmo Ojala Itä-Uudenmaan poliisista kertoi STT:lle hieman puolenyön jälkeen, että sivullisille ei ole vaaraa.
Ojalan mukaan poliisioperaatio päättyi hieman yhdentoista jälkeen illalla, ja tapaus on siirtynyt tutkintaan. Komisario ei kommentoinut yöllä sitä, onko epäilty tekijä poliisille tuttu entuudestaan.

Suomessa ollaan varpaillaan sikaruton varalta, vielä ei ole löytynyt yhtään tautitapausta

Suomessa viranomaiset ja sikatilalliset ovat varuillaan taloudellisesti tuhoisan sikaruton varalta. Vielä ei tietoon ole tullut yhtään tautitapausta.
Ruokavirasto tekee yhteistyötä metsästäjien kanssa, jotka lähettävät virastoon vuosittain satoja näytteitä metsästetyistä villisioista. Lisäksi tutkitaan luonnosta kuolleina löydettyjä villisikoja.
Afrikkalainen sikarutto on viruksen aiheuttama verenvuotokuumetauti, johon ei ole rokotetta eikä hoitokeinoa. Suurin osa tautiin sairastuneista eläimistä kuolee. Ihmiset eivät siihen sairastu.

Ilta-Sanomat: Suomalaismies kuoli Kalifornian 34 uhria vaatineessa venepalossa

Kalifornian viimeviikkoisessa venepalossa kuoli suomalaismies, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Yli 30 ihmistä kuoli, kun laitesukeltajia kuljettaneessa aluksessa syttyi raju tulipalo.
Ilta-Sanomien tietojen mukaan onnettomuudessa kuoli 50-vuotias suomalaismies, joka on asunut Yhdysvalloissa ainakin 20 vuotta ja tehnyt pitkän uran Piilaaksossa.
Turmaa tutkiva Santa Barbaran poliisi julkaisi lauantaina Facebookissa uhreista nimilistan, jolla on yksi suomalainen nimi.
Uutistoimisto AFP kertoi perjantaina, että kaikki kuusi miehistön jäsentä olivat nukkumassa palon syttyessä. Yhdysvaltojen hallinnon turvallisuusviranomainen kommentoi Los Angeles Times -lehdelle, että lain mukaan aluksessa olisi pitänyt olla yövahti.

Trump tuomitsi iskut Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tuominnut Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin tehdyt iskut.
Lennokki-iskut sytyttivät tulipaloja kahdessa valtiollisen Saudi Aramco -yhtiön laitoksessa varhain lauantaiaamuna.
Valkoisen talon lausunnossa sanotaan, että väkivaltaiset iskut siviilialueita ja maailmantaloudelle elintärkeää infrastruktuuria vastaan pahentavat konfliktia ja syventävät epäluottamusta.
Saudi-Arabian naapurimaa Jemenin huthikapinalliset ilmoittautuivat iskujen tekijöiksi. Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo syytti iskuista suoraan Irania, joka tukee huthikapinallisia. (Lähde: AFP)

Saudi-Arabia vahvisti lennokki-iskun supistavan öljyntuotantoaan puolella

Saudi-Arabia kertoo keskeyttäneensä toistaiseksi öljyntuotannon kahdella lennokki-iskun kohteeksi joutuneella öljyntuotantolaitoksellaan.
Saudi-Arabian energiaministeri kertoi, että keskeyttäminen supistaa valtiollisen öljy-yhtiön Saudi Aramcon tuotantoa noin 50 prosentilla. Aramco kertoi tiedotteessa, että vaikutus on noin 5,7 miljoonaa tynnyriä päivässä.
Aramco sanoi tekevänsä töitä tuotannon jatkamiseksi ja kertovansa tilannepäivityksen kahden päivän kuluessa.
Jemenin huthikapinalliset ovat ilmoittaneet tehneensä iskun Abqaidin ja Khuraisin laitoksiin Saudi-Arabian itäosassa lauantaiaamuna. (Lähde: AFP

Britannian Johnson vakuuttaa jälleen luottavansa brexit-sopimuksen syntyyn

Britannian pääministeri Boris Johnson vakuuttaa jälleen luottavansa siihen, että hän saa neuvoteltua erosopimuksen EU:n kanssa. Johnson kertoi Mail on Sundayn haastattelussa, että edessä on paljon töitä, mutta hän on hyvin luottavainen sopimuksen suhteen.
Johnson toisti myös vakuutuksensa siitä, että Britannia eroaa EU:sta lokakuun lopussa, vaikka sopimusta ei saataisikaan aikaan. Parlamentti hyväksyi alkuviikosta lain, jonka tarkoitus on estää sopimukseton brexit.
Johnson tapaa maanantaina EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin ja EU:n pääneuvottelijan Michel Barnierin. (Lähde: AFP

Valmentajat ja brittilehdistö suitsuttavat Teemu Pukkia

Britanniassa lehdistö ja jalkapallovalmentajat ovat hehkuttaneet suomalaishyökkääjä Teemu Pukkia eilisillan sensaatiomaisen valioliigaottelun jälkeen. Pukki teki maalin ja antoi maaliin johtaneen syötön, kun hänen joukkueensa Norwich voitti Valioliigan hallitsevan mestarin Manchester Cityn 3–2.
Muun muassa vastustajajoukkue Cityn huippuvalmentaja Pep Guardiola luonnehti Pukkia uskomattomaksi viimeistelijäksi.
Sky Sportsin mukaan ottelutulos ei järisytä vain Valioliigaa vaan koko Eurooppaa. Guardian-lehden otsikossa luki, että Teemu Pukki iskee jälleen ja sinetöi Norwichin shokkivoiton Man Citystä.

Suomi kohtaa EM-lentopallossa Valko-Venäjän

Suomi kohtaa lentopalloilun EM-kisojen kolmannessa alkulohkopelissään Valko-Venäjän. Ottelu alkaa Ljubljanassa kello 18.30.
Suomi on aloittanut EM-kisat voittamalla Pohjois-Makedonian ja häviämällä Slovenialle. Valko-Venäjä on avannut kisansa tappioilla Venäjälle ja Slovenialle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi