Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Helsingin Laajasalossa paljastuneessa seksuaalirikosjutussa syytteitä "Enon" lisäksi toiselle epäillylle – uhreja on yhteensä 19, lähes kaikki olleet alaikäisiä

Poliisi ilmoitti heinäkuun lopulla, että se tutkii tapausta. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Helsingin Laajasalossa paljastuneessa laajassa seksuaalirikosjutussa nostettiin keskiviikkona syytteitä kahta epäiltyä tekijää vastaan, kertoivat syyttäjät tiedotteessaan. Uhreja on yhteensä 19, joista lähes kaikki ovat rikosten aikaan olleet alaikäisiä.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2006–2019.

– Vastaajille vaaditaan rangaistusta törkeistä raiskauksista, raiskauksista, törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, useista muista seksuaalirikoksista sekä törkeästä huumausainerikoksesta ja laittoman materiaalin hallussapidosta, tiedotteessa sanotaan.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikana epäilevänsä nuorten keskuudessa "Enona" tunnettua 64-vuotiasta miestä useista seksuaalirikoksista. Syyttäjien mukaan 64-vuotias Eno on jutussa pääepäilty. Häntä syytetään useammista rikoksista, ja lisäksi hänellä on enemmän uhreja kuin toisella, nuoremmalla epäillyllä. Syyttäjät eivät kommentoi toisen epäillyn ikää. Helsingin Sanomien mukaan hän on vuonna 1987 syntynyt mies.

"Eno" on edelleen vangittuna

Epäillyt rikokset tapahtuivat Enon kotona, missä hän poliisin mukaan tarjosi nuorille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Eno vangittiin jo maaliskuun alussa, ja hän on syyttäjien mukaan edelleen vangittuna. Syyttäjien tiedossa ei ole, että toinen epäilty olisi ollut tutkinnan aikana vangittuna.

Molemmat epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Syyttäjät ovat vaatineet, että juttua käsitellään käräjäoikeudessa suljetuin ovin uhrien suojaamiseksi. Käsittelypäivää ei ole vielä määrätty.

Poliisi ilmoitti heinäkuun lopulla, että se tutkii tapausta. Samalla se julkaisi Enon kuvan ja pyysi miehen toiminnasta tietäviltä yhteydenottoja. Jo saman viikon aikana yhteydenottoja tuli useita kymmeniä ja poliisille ilmoittautui uusia uhreja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi