Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Teuvo Hakkaraiselta lähti taju, kun hampaat uusittiin Hondurasissa – katso kuvat ennen ja jälkeen kivuliaan operaation

Kuva: Tiina Mutila

Europarlamentaarikko Teuvo Hakkaraiselle (ps.) tehtiin mittava hammasremontti elokuussa Hondurasissa, jossa hän oli viettämässä europarlamentin istuntotaukoa paikallisten ystäviensä luona.

– Kaikki meni uusiksi. Suuhun laitettiin kahdeksan hammasimplanttia ja kaikki muut hampaat korjattiin ja muotoiltiin uudestaan, viitasaarelainen Hakkarainen kertoi tiistaina.

Hän laittoi hammaskalustonsa uusiksi Hondurasissa hinnan ja toimenpiteen nopeuden takia.

– En tiedä mitä tämä olisi Suomessa maksanut, mutta halvemmalla silti pääsin. Sellaiset 12 000 euroa maksoin. Hondurasissa kaikki hammastyöt uusine implantteineen tehtiin kuukaudessa. Suomessa tähän olisi mennyt jopa vuosia, koska täällä yhden implantin luutumista seurataan kuukausia ennen lisäimplantteja, Hakkarainen kertoi.

Teuvo Hakkaraisen hampaat ennen ja jälkeen hammasremontin. Kuva: Teuvo Hakkaraisen albumi

Hakkarainen laski istuneensa Hondurasissa hammaslääkärin tuolissa yhteensä noin 80 tuntia. Pisin operaatio kesti seitsemän tuntia. Kivunlievitykseen mies ei suostunut, vaikka kerran sattui niin paljon, että taju lähti.

– Jos kerran naiset kestävät synnytystuskaa, niin kyllä miesten pitää kestää tuskaa hampaidenlaitossa, Hakkarainen perusteli.

Kivunlievityksestä hän kieltäytyi myös kun revenneisiin suupieliin ommeltiin muutamia tikkejä.

– Hammasoperaatioiden jälkeen tikkien laittaminen ei sattunut yhtään.

Hakkarainen tunnustaa ajoittain laiminlyöneensä hampaidensa puhdistuksen. Suurin syy hammasoperaatioon oli kuitenkin puuttuvien hampaiden lisääminen ja huonokuntoisten muovihampainen korvaaminen uusilla.

Uusiksi menivät esimerkiksi ne kuusi yläetuhammasta, jotka alunperin menivät poikki 1990-luvun alussa sattuneessa turmassa.

– Turma sattui, kun hyppäsin sahalla kuljettimelle. En siinä huomannut poikkirautaa, johon iskeydyin naama edellä. Kuusi hammasta tuhoutui niin, että vain juuret jäivät omasta takaa ja loppuosa tehtiin muovista. Nyt nekin uusittiin.

Hondurasilainen hammaslääkäri oli todennut Hakkaraiselle tämän olevan "suurenmoinen mies". Hammaslääkäri ei nimittäin ollut aiemmin uusinut kenenkään hammaskalustoa näin laajasti.

– Hyvähän näillä nyt on purra. Ei koske mihinkään, ja takahampaatkin on, joilla jauhaa. Kielikin alkaa hiljalleen tottua uuteen hammaskalustoon.

Hakkarainen toipui tiistaina Viitasaarella mahataudista, jonka arveli saaneen ruuasta Hondurasissa.

– Brysseliin olisi tarkoitus palata jo keskiviikkona, hän pohdiskeli.

Rai Suihkonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi