Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kennelliitto KSML:lle: Koirien kuonokontaktia kannattaa nyt välttää Norjassa koirakuolemiin johtaneen, toistaiseksi tuntemattoman taudin takia

Suomen Kennelliitto ry kehottaa koiranomistajia korostettuun varovaisuuteen koirien kanssakäymisissä. Asiasta kirjoittaa Keskisuomalainen. Syynä on Norjassa havaittu useiden koirien kuolemiin johtanut tauti, jonka alkuperää ei vielä tunneta.

– Koirien kuonokontaktia tuntemattomiin koiriin kannattaa nyt välttää, esimerkiksi koirapuistoissa. Koiran rokotusten voimassaolo ja loishäädöt on myös syytä tarkastaa, sanoo Suomen Kennelliitto ry:n puheenjohtaja Harri Lehkonen Keskisuomalaisen jutussa.

Ruokaviraston ja Kennelliiton mukaan kolmelle kuolleelle koiralle on tehty ruumiinavaus ja näytteet on lähetetty analysoitavaksi Norjan eläinlääketieteelliseen instituuttiin. Lehkosen mukaan tapauksesta ei toistaiseksi ole enempää tietoa.

– Toive lisätietojen saamisesta maanantaina perustui Norjasta kerrottuun. On myös olemassa epäilys, että taudin ollessa hankalasti todennettavissa taudinaheuttajan löytämiseen saattaa mennä jopa kaksi viikkoa.

Norjan Kennelliito kertoo, että vakavasti sairastuneita koiria on noin 30–40. Seitsemän koiran on vahvistettu kuolleen, mutta Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan kuolleita koiria voi olla jopa yli kaksikymmentä.

Vielä ei tiedetä, liittyvätkö kuolemantapaukset toisiinsa tai onko kyse tarttuvasta taudista.

Taudin oireena on voimakas verinen ripuli. Osa koirista on myös oksentanut. Koirien vointi on heikennyt nopeasti. Kaikki tautiin sairastuneet koirat eivät ole kuolleet.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi