Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Ministeri Sanna Marinin päältä uhattu ajaa autolla kevytautolain vuoksi

Ministeri kertoi perjantaina, että nopeusrajoitetut autot mahdollistavan lainsäädännön voimaantulo lykkääntyy vuodella EU:n komissiolta saadun huomautuksen vuoksi. Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd.) kertoo, että hänen henkeään on uhattu kevytautoja koskevan lainsäädännön lykkääntymisen vuoksi.

Marin kertoi Twitter-tilillään sunnuntaina iltapäivällä, että hän on saanut uhkauksia. STT kysyi ministeriltä uhkausten määrästä ja siitä, mitä kautta niitä on esitetty. Hän vastasi avustajansa välityksellä sähköpostitse.

– Olen saanut eilen illalla tekstiviestin, jonka lähettäjä on uhannut ajaa autolla päältäni, Marin kertoi.

Marin lisäsi Twitterissä, että hän tulee ilmoittamaan kaikista uhkauksista turvallisuusviranomaisille.

– Toivon malttia keskusteluun, vaikka autoihin liittyvät asiat herättävätkin ihmisissä tunteita, hän kirjoitti.

Ministeri kertoi perjantaina, että nopeusrajoitetut autot mahdollistavan lainsäädännön voimaantulo lykkääntyy vuodella EU:n komissiolta saadun huomautuksen vuoksi. Uuden liikennevälineen mahdollistavan lain oli tarkoitus tulla voimaan marraskuun alussa.

EU huolestui liikenneturvallisuudesta

Edellinen liikenne- ja viestintäministeri, keskustan Anne Berner toi esityksen kevytautoista viime hallituskaudella eduskuntaan. Kevytautot olisi suunnattu 15–17-vuotiaille kuljettajille, joilla ei ole vielä henkilöauton ajokorttia. Kevytautojen maksiminopeudeksi olisi tarkoitus rajata 60 kilometriä tunnissa.

Komissio esitti kuitenkin huolensa uusien ajoneuvojen vaikutuksista liikenneturvallisuudelle. Huomautuksessa pidettiin huolestuttavana myös sitä, että kevytautoissa saisi kulkea kerralla viisi ihmistä ja niillä saisi vetää peräkärryä.

– Vuoden aikana pyrimme korjaamaan lainsäädännön sellaiseksi, että se täyttää myös EU:n lainsäädännön vaatimukset, Marin totesi perjantaina.

Marinin mukaan kevytautolainsäädännöllä oli eduskunnassa viime vuonna laaja kannatus eikä lakia ole siksi tarkoitus ensisijaisesti kumota. Tätä mahdollisuutta hän ei kuitenkaan rajannut täysin pois.

– On hyvin mahdollista, että myöhemmin käy ilmi, että tätä lainsäädäntöä ei ole korjattavissa EU-säädösten kanssa yhdenmukaiseksi ja joudumme tuomaan kumoamisesityksen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi