Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pääministeri Rinne ei anna "isoa arvosanaa" Postin johdolle tai hallitukselle: Käsittämätöntä, huonoa johtamista

Rinne arvostelee Postin johtoa tavasta, jolla työntekijöiden palkkoja on yritetty leikata. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Postin johto ja hallitus eivät saa pääministeri Antti Rinteeltä (sd.) kehuja. Rinne totesi Ylen Ykkösaamussa lauantaina, ettei yhtiön asioita ole hoidettu oikein.

Posti ilmoitti viime viikolla aikovansa siirtää työntekijöitä Teollisuusliiton ja Medialiiton työehtosopimukseen, mistä seuraisi Posti ja logistiikka-alan unionin PAU:n mukaan 30–50 prosentin palkanalennuksia ja lukuisia muita heikennyksiä työehtoihin. Samaan aikaan julkiseen syyniin nousi toimitusjohtaja Heikki Malisen palkka, joka kohosi viime vuonna palkkioineen lähes 988 000 euroon.

– Nyt on vuosia, vuosia tuolla Postin sisällä on jatkunut tilanne, jossa porukkaa pistetään pellolle, vaaditaan palkkojen alentamista ja haetaan keinoja, joilla voidaan siitä hyvin pienestä tulosta, mitä näille postilaisille maksetaan kuukaudessa palkkaa, nyt vielä leikata. Se ei ole oikea tapa hoitaa näitä asioita, Rinne lausui.

Muuttuva maailma ei selitä työehtojen heikennyksiä

Pääministerin mukaan tilannetta varjostavat ja kärjistävät pahasti Postin johdon palkkioiden merkittävät korotukset. Se on Rinteen mielestä käsittämätöntä ja huonoa johtamista.

– En todellakaan anna isoa arvosanaa näiden asioiden hoitamisesta sen paremmin Postin johdolle kuin Postin hallituksellekaan.

Rinne muistutti, että teknologian kehitys ja digitalisaatio ovat vaikuttaneet merkittävästi Postin tilanteeseen. Tällä ei kuitenkaan voida puolustella työehtojen heikennyksiä.

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) on pyytänyt Postin johdolta arviota palkitsemisista syyskuun aikana

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi