Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vielä yksi päivä hellettä ja sitten alkaa syksy – luvassa on sateisia ja viileitä tuulahduksia

Maan eteläosissa voidaan vielä ylittää 25 asteen raja, muualla lämpötilat vaihtelevat 20–24 asteen välillä. LEHTIKUVA / Eija Kontio

Näyttää siltä, että tänään on viimeinen kesän hellepäivä, ennustaa Ilmatieteen laitos. Maan eteläosissa voidaan vielä ylittää 25 asteen raja, muulloin lämpötilat vaihtelevat 20–24 asteen välillä. Päivän mittaa sää kuitenkin viilenee, kun lännestä saapuva kapea sade- ja ukkosalue lipuu yli maan. Maan itäosiin sadealue saapuu alkuillasta.

Kovaa pudotusta syksyyn ei ole luvassa, mutta sää alkaa selkeästi viilentyä asteittain.

– Sää voi olla vielä hetkittäin lämmintä ja poutaista, mutta tällaisia syksyn tuulahduksia nämä ovat, sanoo päivystävä meteorologi Nina Karusto.

Tiistaina sää poutaantuu, mutta myös viilenee. Maan eteläosissa mittarilukemat laskevat etelässä 20 asteeseen ja Lapissa 15 asteeseen.

Jo seuraavana päivänä epävakaa sää palaa lähes jäädäkseen. Ennusteiden mukaan ajoittaiset sateet jatkuvat viikon loppuun saakka. Sadetta on luvassa hieman joka puolelle maata, määrältään sateet ovat heikkoja tai kohtalaisia.

Loppuviikkoa kohti viileä syksyilma pitää pintansa, nimittäin torstaina ja perjantaina mittarilukemat laskevat maan eteläosissakin 15 asteen paikkeille.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi