Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Viikonloppu on perjantain sateiden jälkeen poutainen ja lämmin – sunnuntaina saatetaan hikoilla helteessä

Lämpötilat voivat kivuta perjantaina sadealueen jälkipuolella Etelä-Suomessa 23 asteen tienoille. Lapissa sadealue on laajempi ja lämpö 15–20 asteessa. LEHTIKUVA / ANNI REENPÄÄ

Sää viilenee viime päivien kuumista helteistä viikonlopuksi, mutta ajankohtaan nähden tavanomaista korkeampia lämpötiloja mitataan myös lähipäivinä. Vielä syyskuun ensimmäisenä päivänä sunnuntaina saattaa helleraja paikoin rikkoutua, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Perjantaina kulkee Suomen yli ukkossateiden alue lännestä itään. Aamulla sateet ovat maan länsiosissa, mistä ne siirtyvät iltapäiväksi Itä-Suomeen. Lännessä sää selkenee jo iltapäivällä.

Sateet tai ukkoset eivät yltyne perjantaina voimakkaiksi, arvioi päivystävä meteorologi Sini Tenhunen. Vettä saattaa kertyä enimmillään 5–9 milliä, ja salamoita nähtäneen jonkin verran.

Lämpötilat voivat kivuta perjantaina sadealueen jälkipuolella Etelä-Suomessa 23 asteen tienoille. Lapissa sadealue on laajempi ja lämpö 15–20 asteessa.

Varoitukset vähissä

Lauantaina sää poutaantuu. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpö voi nousta noin 23 asteeseen mutta tuskin hellerajan eli 25 asteen yli. Lapissa voi sataa vielä yksittäisiä kuuroja, ja lämpö on siellä edelleen 15–20 asteessa.

Viikonlopun kuumin päivä on Tenhusen mukaan sunnuntai. Syyskuun hellettä saatetaan päästä nauttimaan paikoittain niin Etelä- kuin Keski-Suomessakin.

Myös maan pohjoisosissa lämpömittarien lukema kohonnee edellisistä päivistä.

Viikonlopun ainoat säävaroitukset on annettu merialueelle. Perjantaille on tuulivaroitus Perämerelle, kun taas sunnuntaiksi varoitetaan tuulesta läntisillä merialueilla Pohjois-Itämeren itäosista Merenkurkkuun.

Päättyvän viikon alkupuolella tehtiin ajankohdan lämpöennätyksiä monin paikoin Suomessa. Torstain korkein lämpötila oli 27,9 astetta, joka mitattiin Vaasan Klemettilässä. Päivä oli paahteinen myös muualla Vaasan lähialueilla.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi