Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tuomariliiton puheenjohtaja Lännen Medialle: Sidonnaisuusrekisterin liian tarkat tiedot ovat turvallisuusriski tuomareille

Lakisääteinen sidonnaisuusrekisteri on kaikille avoin. Sen on tarkoitus taata, että asianosaiset saisivat tietoa tuomareiden mahdollisesta esteellisyydestä. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Tuomarien ja asiantuntijajäsenten sidonnaisuusrekisteri voi johtaa niin sanottuun maalittamiseen ja tuomarien turvallisuuden vaarantumiseen. Näin sanoo Tuomariliiton puheenjohtaja Antti Tapanila Lännen Medialle.

Lakisääteinen sidonnaisuusrekisteri on kaikille avoin. Sen on tarkoitus taata, että asianosaiset saisivat tietoa tuomareiden mahdollisesta esteellisyydestä eli siitä, voiko tuomari sidonnaisuuden tai muun seikan takia käsitellä oikeustapausta.

Maalittaminen on yksittäiseen ihmiseen kohdistuvaa toimintaa, joka tähtää vaientamiseen. Tapanilan mukaan maalittamisen vaara on olemassa, jos rekisteriin kirjataan liian yksityiskohtaista tietoa.

Tapanila sanoo, että jos tuomari ilmoittaa rekisteriin esimerkiksi asunto-osakeyhtiön hallituksen jäsenyyden, merkintä paljastaa suoraan, missä tuomari asuu.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi