Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisin kiinni ottama mies myönsi sytyttäneensä Jehovan todistajien valtakunnansalin palon Pöytyällä

Noin 150-neliöinen rakennus tuhoutui perjantain vastaisena yönä alkaneessa palossa korjauskelvottomaksi. LEHTIKUVA / HANDOUT / VARSINAIS-SUOMEN PELASTUSLAITOS

Poliisin kiinni ottama mies on myöntänyt sytyttäneensä Jehovan todistajien valtakunnansalin palon perjantaina Pöytyällä, Lounais-Suomen poliisi tiedotti lauantaina. Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Kristiina Kontion mukaan mies myönsi myös yrittäneensä sytyttää rakennuksen viime viikon sunnuntain vastaisena yönä.

Mies on aiemmin ollut seurakunnan jäsen, mutta eronnut vuosia sitten. Häntä epäillään törkeästä tuhotyöstä ja törkeän tuhotyön yrityksestä. Poliisi jatkaa kuulusteluja ja muuta tutkintaa viikonlopun yli.

Törkeästä tuhotyöstä tuomitaan rikoslain mukaan vähintään kahden ja enintään kymmenen vuoden vankeusrangaistus.

Noin 150-neliöinen rakennus tuhoutui perjantain vastaisena yönä alkaneessa palossa korjauskelvottomaksi. Jehovan todistajien tiedottaja Jukka Palonen totesi STT:lle perjantaina, että Hinnerjoentien valtakunnansali on ollut seurakuntalaisille tärkeä kokoontumispaikka.

– Onneksi meillä on Lounais-Suomessa tiheä valtakunnansalien verkko. Pöytyälläkin on kaksi salia. Seurakuntalaiset siirtyvät käyttämään lähiseudun valtakunnansaleja, joten hengelliseen toimintaan ei tule minkäänlaista katkoa, Palonen totesi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi