Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Syyttäjä hakee valituslupaa Aarnio-jutussa, vaatii Aarnion alaisen viraltapanoa

Helsingin hovioikeuden mukaan Aarnion alaisena työskennellyt poliisimies syyllistyi viiteen tahalliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen sekä virkasalaisuuden rikkomiseen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Syyttäjä hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa niin sanotussa tynnyrijutussa, jossa Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin kymmenen vuoden vankeuteen muun muassa huume- ja virkarikoksista.

Syyttäjä on tyytymätön tuomioon Aarnion alaisena työskennelleen poliisin tuomion osalta. Aarnion alainen tuomittiin aiemmin käräjillä viraltapantavaksi sekä kolmen ja puolen vuoden vankeuteen törkeistä virkarikoksista. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että alainen ei ollut tietoinen esimerkiksi Aarnion tavoitteesta sotkea keskusrikospoliisin esitutkintaa.

Alainen tuomittiin muun muassa osallistumisesta järjestelyyn, jossa käräjäoikeutta erehdytettiin myöntämään perusteettomia televalvontalupia poliisin omassa käytössä olleisiin liittymiin. Hovioikeuden mukaan hän teki rikoksensa esimiehenään toimineen Aarnion pyynnöstä.

Mies tuomittiin lopulta sakkoihin perusmuotoisista virkarikoksista, ja hovioikeus kumosi alaisen viraltapanon.

Viraltapano on valituksen pääasia

Syyttäjä vaatii korkeinta oikeutta määräämään Aarnion alaiselle sakkojen sijaan vankeutta ja vaatii KKO:ta määräämään hänet viralta pantavaksi. Syyttäjä Mikko Männikkö kertoo STT:lle, että rikosoikeudellinen viraltapano on syyttäjän valituksen pääasia.

– Siihen liittyy se, että kuinka pahana tätä asiaa pidetään. Pelkkä sakko tuntuisi vähän vähältä. Haluttaisiin, että korkein oikeus arvioi vielä uudestaan, että onko ok, että tällainen henkilö palaa vielä poliisiksi, Männikkö sanoo.

Myös Aarnio on ilmoittanut, että aikoo hakea valituslupaa tuomioonsa, mutta vielä tänään aamupäivällä valituslupahakemusta ei ollut toimitettu Helsingin hovioikeuteen. Maanantai on viimeinen päivä toimittaa hakemus.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi