Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Jehovan todistajien valtakunnansali tuhoutui tulipalossa Pöytyällä - lue yön uutiskooste

Arkistokuva.

Jehovan todistajien valtakunnansali on tuhoutunut tulipalossa Pöytyällä Varsinais-Suomessa. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että rakennuksen ulkoseinät ovat enää pystyssä. Kukaan ei ilmeisesti loukkaantunut palossa.

Päivystävän palomestarin mukaan paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisi tutkii syttymissyytä.

Hälytys palosta tuli hieman kello kahden jälkeen aamuyöllä. Palokunnan saapuessa paikalle noin 150-neliöinen rakennus oli täydessä tulessa ja katto romahtanut.

IS: Sitra on valitsemassa johtoonsa Jyrki Kataisen

EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen (kok.) on Ilta-Sanomien tietojen mukaan nousemassa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran yliasiamieheksi.

IS:n mukaan Sitran hallitus on päättänyt esittää Kataista Sitran johtoon. Lopullisen päätöksen tekee syyskuussa Sitran hallintoneuvosto.

Sitran yliasiamiehen paikka vapautuu vuodenvaihteessa, kun Mikko Kosonen jää eläkkeelle.

Sitran johtoon tuli kaikkiaan 51 hakemusta. IS:n mukaan valinta tehtiin lopulta ex-pääministeri Kataisen ja Turun yliopiston tulevaisuustutkimuksen professorin Markku Wileniuksen välillä.

Maaseudun Tulevaisuus: Kulmuni haluaa siirtää rahanjaon painopistettä pienempiin kaupunkeihin

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) haluaa siirtää aluekehityksen rahanjaon painopistettä maakuntien keskuskaupungeista seutukaupunkeihin, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Kulmuni tarkoittaa seutukaupungeilla 20 000–50 000 asukkaan kaupunkeja. Tällä hetkellä iso osa aluekehitysvaroista ohjautuu kaikkein suurimpiin kaupunkeihin, jotka Kulmunin mukaan pärjäävät muutenkin.

Seutukaupungit saivat viime vuonna kansallisia aluekehitysvaroja kolme miljoonaa euroa, ja Kulmuni haluaa kasvattaa summaa muutamilla miljoonilla.

Kaksi miljoonaa ihmistä muodosti satojen kilometrien ketjun Virosta Latviaan ja Liettuaan 30 vuotta sitten

Tänään on kulunut tasan 30 vuotta siitä, kun kaksi miljoonaa ihmistä muodosti 600 kilometrin pituisen ihmisketjun Virosta Latviaan ja Vilnaan. Protesti oli tähdätty neuvostovaltaa vastaan.

Baltian ihmisketjulla haluttiin kiinnittää huomiota Saksan ja Neuvostoliiton vuonna 1939 allekirjoittamaan Molotov-Ribbentrop-sopimukseen, joka johti Baltian maiden miehitykseen. Sopimuksen solmimisesta tulee tänään kuluneeksi 80 vuotta.

Ihmisketju oli osa liikettä, jota kutsuttiin Baltian maiden laulavaksi vallankumoukseksi.

Ranskan presidentti Macron kuvailee Amazonin maastopaloja kansainväliseksi kriisiksi

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoo, että Amazonin maastopalot ovat kansainvälinen kriisi ja vaatii tällä viikolla koolla olevaa G7-maiden kokousta keskustelemaan asiasta. Macron sanoi, että tulessa ovat maailman keuhkot, jotka tuottavat 20 prosenttia hapesta.

Brasilian avaruustutkimuskeskuksen (INPE) satelliittitietojen mukaan maastopalot ympäri Brasilian ovat kasvaneet 85 prosentilla tänä vuonna, suurin osa paloista on Amazonin alueella, kertoo BBC.

Keskuksen tietojen mukaan tammikuun ja elokuun välisenä aikana on havaittu lähes 73 000 paloa. Se on korkein määrä sitten vuoden 2013. (Lähde: AFP)

Brasilian presidentti hermostui Ranskan Macronin metsäpalokommenteista

Brasilian presidentti syyttää ranskalaista virkaveljeään kolonialistisesta asenteesta Amazonin sademetsäpaloihin liittyen.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro kommentoi asiaa Twitterissä sen jälkeen, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron oli vaatinut G7-maiden nostavan Amazonin metsäpalot keskustelujen aiheeksi tämän viikon kokoontumisessa. Brasilia ei kuulu G7-maihin.

Bolsonaro sanoi, että Macron käyttää Brasilian sisäistä asiaa oman poliittisen hyödyn tavoitteluun. Lisäksi hän syytti ranskalaista virkaveljeään sensaatiohakuisuudesta. (Lähde: AFP)

Kanada vastustaa Venäjän ottamista takaisin G8-ryhmään

Kanada ei halua ottaa Venäjää takaisin G8-maiden ryhmään. Kanadan ulkoministeri Chrystia Freelandin sanoi maan vastustavan ideaa, jonka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump esitti aiemmin tällä viikolla.

Venäjä potkittiin ulos ryhmästä vuonna 2014 Krimin valtauksen takia. Ryhmä kutistui tuolloin seitsemän maan kokoiseksi ja tunnetaan nykyään nimellä G7.

Freelandin mukaan Venäjää ei voida ottaa takaisin mukaan ennen kuin tilanne Ukrainassa muuttuu.

G7-maat Yhdysvallat, Kanada, Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Japani kokoontuvat tänä viikonloppuna Biarritzissa Ranskassa. (Lähde: AFP)

Valkoisen talon entisistä lehdistöpäälliköistä tulee tv-tähtiä

Yhdysvalloissa kaksi Valkoisen talon entistä lehdistöpäällikköä siirtyy tv-kasvoiksi.

Sarah Sandersista tulee Fox News -televisiokanavan poliittinen kommentaattori. Hän aloittaa Foxilla syyskuussa.

Sanders jätti tehtävänsä presidentti Donald Trumpin hallinnossa kesä-heinäkuun vaihteessa. Hän ei kertonut lähdön syytä.

Sandersin edeltäjä Sean Spicer puolestaan nähdään Tanssii tähtien kanssa -ohjelman uudella tuotantokaudella.

Spicer jätti Valkoisen talon lehdistöpäällikön tehtävät kuuden kuukauden työskentelyn jälkeen. (Lähde: AFP)

Google: Yli 200 Youtube-kanavaa levittänyt virheellistä tietoa Honkongin mielenosoituksista

Hongkongin mielenosoituksista on levitetty virheellistä tietoa yli 200 Youtube-kanavalla, kertoo Youtube-videopalvelun omistava hakukonejätti Google.

Yhtiö kertoo jäädyttäneensä 210 Youtube-kanavaa, joiden epäillään olleen osa koordinoitua vaikutuskampanjaa Hongkongin mielenosoittajia vastaan.

Aiemmin tällä viikolla Facebook ja Twitter kertoivat jäädyttäneensä käyttäjätilejä samasta syystä. Twitterin mukaan se oli tunnistanut kanavassaan joukoittain tilejä, jotka käyttäytyvät yhtenevin tavoin ja levittävät Hongkongin protesteihin liittyviä viestejä. (Lähde: AFP)

Suomi palaa naisten EM-lentopalloon 30 vuoden tauon jälkeen

Naisten lentopallomaajoukkue palaa tänään arvokisoihin 30 vuoden tauon jälkeen. Suomi kohtaa EM-turnauksen avausottelussaan Serbian. Edellisen kerran Suomi oli naisten EM-kisoissa vuonna 1989 Länsi-Saksassa.

Nyt A-lohkon pelipaikkana on Turkin Ankara. Suomen avausvastus on kovin mahdollinen, sillä verkon toiselle puolelle asettuu hallitseva maailmanmestari ja Euroopan mestari.

Suomen ja Serbian ottelu alkaa kello 17.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi