Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Yksi viidestä yhdeksäsluokkalaisesta on yksinäinen – tytöt ovat yksinäisimpiä

Tutkimuksen mukaan yksinäiset koululaiset kokevat muita koululaisia yleisemmin kipuoireita, hermostuneisuutta ja nukahtamisvaikeuksia. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Joka viides yhdeksäsluokkalainen on yksinäinen, selviää Jyväskylän yliopiston WHO-Koululaistutkimuksesta. Yhdeksäsluokkalaiset ovat yksinäisempiä kuin yläkoulun vasta aloittavat. 7. luokalla yksinäisiksi itsensä koki 14 prosenttia, kun 9. luokalla vastaava luku oli 20.

Yleisintä yksinäisyys on yhdeksännen luokan tyttöjen keskuudessa, joista joka neljäs on hyvin tai melko usein yksinäinen.

Yksinäisyyden kokeminen on haitallista, jos yksinäisyys on toistuvaa ja pitkäkestoista. Yksinäisyys voi tuntua jopa konkreettisena kipuna.

Tutkimus selvitti 7. ja 9. luokkalaisten yksinäisyyden kokemisen yhteyttä psykosomaattiseen oireiluun ja lääkkeiden käyttöön.

Selvisi, että yksinäiset koululaiset kokevat muita koululaisia yleisemmin kipuoireita, hermostuneisuutta ja nukahtamisvaikeuksia. Lisäksi selvisi, että yksinäiset koululaiset lääkitsevät hermostuneisuutta ja nukahtamisvaikeuksia muita koululaisia herkemmin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi