Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

IS: Neljäsosalla kansanedustajista yhteys Veikkaukseen

Veikkauksen logo pääkonttorilla Helsingissä 6. elokuuta 2019. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Joka neljännellä kansanedustajalla on yhteyksiä rahapeliyhtiö Veikkaukseen , uutisoi Ilta-Sanomat. Lehden mukaan Veikkauksen hallintoneuvostossa on seitsemän kansaedustajaa. Yhtiön hallituksessa istuvat kokoomuksen Ilkka Kanerva ja SDP:n Jutta Urpilainen.

Kymmenet kansanedustajat puolestaan ovat päättävässä asemassa yhdistyksissä ja muissa toimijoissa, jotka rahoittavat toimintaansa veikkausvoittovaroin.

Tiedot selviävät kansanedustajien toimittamista sidonnaisuusilmoituksista. Ilta-Sanomien mukaan kaikkien edustajien ilmoittamat tiedot eivät ole täydellisiä.

Veikkaus on saanut viime aikoina runsaasti kritiikkiä mainonnastaan ja palkitsemisjärjestelmästään. Kritiikkiä yhtiö sai esimerkiksi radiomainoksestaan, jossa terapeuttihahmo kehotti pelaamaan Veikkauksen Toto-ravipeliä.

Veikkaus ilmoitti viime viikolla laittavansa puolet mainonnastaan tauolle syyskuun loppuun saakka ja tekevänsä markkinoinnistaan ulkopuolisen selvityksen.

Arpajaislain mukaan rahapelien pelaamista ei saa kuvata myönteisesti eikä pelaamattomuutta tai kohtuullista pelaamista saa kuvata kielteisesti.

Myös peliautomaattien sijoittelu on noussut jälleen keskusteluun. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) on sanonut olevansa valmis tarkastelemaan sitä, että peliautomaatit siirretään pois markettien auloista.

Iltalehti uutisoi torstaina, että Veikkaus on poistanut alkuviikosta kahdeksan peliautomaattia sijoituspaikoistaan.

Veikkauksen myyntijohtaja Marko Peltokorpi kertoi lehdelle, että automaatit on poistettu paikoista, jotka eivät täytä sijoituspaikan vaatimuksia. Automaatteja on poistettu esimerkiksi sairaaloiden yhteydessä olevista kioskeista tai kahvioista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi