Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Miehen syytettiin hankkineen lapsivaimon Irakista – oikeuden mukaan uhrin iästä ei saatu selkoa, syytteet kaatuivat

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on hylännyt suurimman osan syytteistä jutussa, jossa 28-vuotiaan miehen syytettiin tuoneen Irakista lapsivaimon Suomeen.

Syyttäjän mukaan irakilaissyntyinen, mutta Suomessa asunut mies meni Irakissa naimisiin 13-vuotiaan tytön kanssa, ja tyttö saapui Suomeen miehen luokse 14-vuotiaana.

Miestä syytettiin ihmiskaupasta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pahoinpitelystä ja väärennyksestä. Rikosten epäiltiin tapahtuneen touko-heinäkuussa 2014, jolloin mies oli 23-vuotias.

Oikeuden mukaan jutussa jäi kuitenkin näyttämättä, että uhri olisi väitettyjen rikosten tekoaikaan ollut alle 16-vuotias tai että mies olisi ainakaan tiennyt uhrin alaikäisyydestä. Oikeus tuomitsi miehen uhrin pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon sekä maksamaan tälle kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta yhteensä 250 euroa. Sen sijaan muut syytteet hylättiin.

Syytteet käsiteltiin oikeudessa suljettujen ovien takana ja kaikki jutun asiakirjat tuomiolauselmaa sekä tuomiosta annettua julkista selostetta lukuun ottamatta julistettiin salaisiksi. Lyhyestä selosteesta ei selviä tarkempia perusteluja tuomiolle.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi