Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Merja Olenius ja Eero Vainio ehdolla Jämsän kaupunginjohtajaksi – haastattelut ensi viikolla

Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius on ehdolla Jämsän kaupunginjohtajaksi. Kuva: Armi Salonen

Petäjäveden kunnanjohtaja ja Lahden entinen kaupunginvaltuutettu Eero Vainio sekä Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius ovat ehdolla Jämsän kaupunginjohtajan tehtävään.

Jämsän kaupunginhallitus valitsi heinäkuussa haastatteluihin Vainion ja Oleniuksen ohella Keiteleen kunnanjohtajan Hanna Helasteen, Kannonkosken kunnanjohtajan Markku Vehkaojan sekä Ruoveden kunnanjohtajan Eeva Kyrönviidan sekä Keski-Suomen liiton hallintopäällikön Sari Karhun sekä Jämsän va. kaupunginjohtajan Anna-Liisa Juurisen.

Yhteensä Jämsän kaupunginjohtajan tehtävää havitteli 18 hakijaa. Haastateltavista Kyrönviita ja Vainio eivät hakeneet tehtävää, mutta antoivat suostumuksensa virkaan.

Jämsän kaupunginhallituksen valitsema valintaryhmä haastattelee ehdokkaat ensi viikolla. Kaupunginvaltuuston on määrä valita uusi kaupunginjohtaja syyskuun loppupuolella.

Jämsän kaupunginjohtaja Ilkka Salminen irtisanoutui huhtikuussa ja on ollut siitä saakka virkavapaalla. Hänen eronsa kaupunginjohtajan virasta astuu voimaan 13. elokuuta.

Vainio on toiminut Petäjäveden kunnanjohtajana vuodesta 2016. Viime joulukuussa hän oli ehdolla Vihdin kunnanjohtajan tehtävään, mutta hävisi valtuuston äänestyksessä Vihdin silloiselle talousjohtajalle Erkki Eerolalle.

Petäjäveden kunnanjohtaja ja Lahden entinen kaupunginvaltuutettu Eero Vainio on ehdolla Jämsän kaupunginjohtajaksi. Kuva: Pekka Seppänen

Ennen kunnanjohtajaksi siirtymistä Vainio ehti toimia SDP:n kaupunginvaltuutettuna Lahdessa vuodesta 2009. Hän toimi puolueensa varapuheenjohtajana vuosina 2012–2014.

Olenius on toiminut Hartolan kunnanjohtajana vuodesta 2012. Sitä ennen hän oli Hartolan hallintojohtaja. Lisäksi hän on toiminut Leivonmäen kunnanjohtajana ja Joutsan perusturvajohtajana. Olenius on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi