Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vuokralaisella voi olla oikeus hellealennukseen, jos kodista tulee pätsi

Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa sanotaan, että asuinhuoneistojen maksimilämpötila saisi olla 32 astetta. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Vuokralaisella voi olla oikeus saada alennusta asuntonsa vuokrasta, mikäli helteinen sää kuumentaa kodin. Asuntojen huoneilman lämpötila ei kesälläkään saisi ylittää 32:ta astetta.

Suomen Vuokranantajat muistuttaa, että vuokralaisella on oikeus vuokranalennukseen, jos asunto on puutteellisessa kunnossa. Myös liian korkea lämpötila voi olla alennukseen oikeuttava puute.

Sopiva alennus olisi vuokranantajien mukaan noin 10–20 prosenttia vuokran määrästä siltä ajalta, kun lämpötila on ylittänyt 32 astetta.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa sanotaan, että asuinhuoneistojen maksimilämpötila saisi olla 32 astetta. Sama koskee päiväkoteja ja kouluja sekä muita oppilaitoksia.

Palvelutaloissa ja vanhainkodeissa ylin lämpötila saa olla 30 astetta. Nämä raja-arvot koskevat kesäkautta. Talvella lämmityskaudella huoneilman korkeimmat sallitut lämpötilarajat ovat 26 astetta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi