Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Uutissuomalainen: Keskustan johtajaksi havitteleva Kaikkonen ei aloittaisi ministerirulettia heti

Sekä keskustan varapuheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni että puolustusministeri Antti Kaikkonen pyrkivät puolueen puheenjohtajiksi. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Keskustan uudeksi puheenjohtajaksi pyrkivä Antti Kaikkonen ei laittaisi puolueensa ministerisalkkuja heti uudelleen jakoon, jos hänet valittaisiin keskustan johtoon. Asiasta kertoi Uutissuomalainen tiistaina.

Kaikkonen sanoi haastattelussa, että järkevää olisi, jos keskustan ministerit hoitaisivat nykyisiä tehtäviään vähintään EU-puheenjohtajakauden ajan. Suomi hoitaa EU-puheenjohtajuutta vuodenvaihteeseen saakka.

Kaikkonen itse toimii tällä hetkellä Antti Rinteen (sd.) hallituksen puolustusministerinä. Hän ei ota haastattelussa kantaa siihen, ottaisiko hän valtiovarainministerin salkun itselleen, jos hänestä tulisi keskustan uusi puheenjohtaja. Tällä hetkellä valtiovarainministerinä toimiva Mika Lintilä on ilmoittanut, että ei aio lähteä puheenjohtajakilpaan.

Puolueen puheenjohtaja valitaan Kouvolan puoluekokouksessa syyskuussa. Puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut myös elinkeinoministeri ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi