Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kaikkonen tekisi ministeriruletin vasta EU-puheenjohtajakauden jälkeen: "Ei ole tarvetta äkkiliikkeisiin"

Keskustan puheenjohtajuutta tavoitteleva Antti Kaikkonen sanoo, että on huono idea vaihtaa ministerisalkkuja kesken Suomen EU-puheenjohtajakauden. Kuva: Mari Lindström

Puolustusministeri Antti Kaikkonen ei halua kiirehtiä keskustan ministerirulettia, jos hänet valitaan puolueen puheenjohtajaksi syyskuussa. Hän odottaisi ainakin vuoden loppuun, jolloin Suomen EU-puheenjohtajakausi päättyy.

– Minusta siinä ei ole tarvetta mihinkään äkkiliikkeisiin. Pitäisin järkevänä, että keskustan ministerit hoitaisivat vähintään EU- puheenjohtajakauden nykyisiä tehtäviä, Kaikkonen sanoo.

Hän muistuttaa, että puheenjohtajakausi on jo käynnissä. Ministereiden yksi keskeinen tehtävä on johtaa oman sektorinsa ministerineuvoston kokouksia.

Valtiovarainministerin salkku pohdinnassa

– Minusta olisi huono idea vaihtaa kesken puheenjohtajakauden salkkuja. Tähän asiaan on järkevää palata vuodenvaihteen jälkeen ja silloin asia pitää punnita huolella, mikä on keskustan kannalta parasta.

Kaikkonen ei ota vielä kantaa siihen, ottaisiko hän valtiovarainministerin salkun vuodenvaihteen jälkeen, jos hänet valittaisiin puheenjohtajaksi Kouvolan puoluekokouksessa syyskuussa.

– Haluan sitä asiaa vielä miettiä, jos se realisoituu. Hyviä perusteluja on esitettävissä sekä puolesta että vastaan, ja haluan kuulostella keskustalaisten kantoja.

"Kylmää kyytiä"

Keskustan kannattajat ovat selvitysten mukaan selvästi hallituskumppaneiden SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajia kriittisempiä uutta hallitusta kohtaan.

Kaikkosen mukaan keskustan on vakuutettava äänestäjänsä käytännön työn kautta, että keskustan kannatti lähteä mukaan hallitukseen. Hän jatkaa, että keskustan kannattajien näkökulmasta huonoin vaihtoehto olisi nyt se, jos puolue olisi oppositiossa.

– Se tietäisi kylmää kyytiä maaseudulle, kotimaiselle ruuantuotannolle ja esimerkiksi lasten kotihoidon tuelle, Kaikkonen perustelee.

"Hallitus ei ole yhtä suurta perhettä"

– Se täytyy ääneen sanoa, että kyse on viidestä erilaisesta puolueesta. On turha väittää, että tässä ollaan yhtä suurta perhettä, Kaikkonen vastaa kysymykseen, miten luonnehtisit hallitusyhteistyötä.

Kaikkosen mukaan kyse on viidestä eri puolueesta, jotka ovat pystyneet sopimaan yhteisestä hallitusohjelmasta, niistä asioista jotka yhdessä tehdään.

– On olemassa kaikki edellytykset, että tämä saattaa onnistuakin, Kaikkonen jatkaa.

Aika ratkaisee kumppanit

Kaikkosen mukaan riippuu ajasta, kumpaa keskusta pitää luontevana hallituskumppanina, vasemmistoa vai oikeistoa. Talouden ja työllisyyden kuntoon laittamisessa yhteistyö kokoomuksen kanssa oli perusteltua ja siinä työssä perussuomalaisetkin olivat alussa mukana.

– Mutta silloin kun tarvitaan ratkaisuja, joilla vaalitaan yhteiskunnan eheyttä, huomioidaan yhteiskunnan vähäosaisia, silloin yhteistyökumppanit saattavat löytyä paremmin vasemmalta laidalta.

Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi