Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Mediat: Helvetin enkeleiden johtohahmo vangittiin – Tutkinnanjohtaja: "Laaja ja törkeä huumausainerikoskokonaisuus"

Vangitsemisoikeudenkäynti alkoi Pasilan poliisitalolla tänään klo 11. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Helvetin enkeleiden johtohahmo on vangittu todennäköisin syin epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta. Tapauksesta uutisoivat MTV, Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Vangitsemisoikeudenkäynti alkoi Pasilan poliisitalolla tänään klo 11. Oikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin. Vangitsemista ja salaista käsittelyä oli vaatinut tutkinnanjohtaja Kaarle Lehmus.

Rikoksen epäillään tapahtuneen vuosina 2018 ja 2019. Syytteen nostamisen määräpäiväksi asetettiin käräjäoikeudessa 16. tammikuuta 2020.

Helsingin Sanomien mukaan tapauksen tutkinta on liittynyt kokaiinikauppaan. Poliisi ei kommentoi tätä.

– En kommentoi tarkemmin mitään yksittäisiä huumausaineartikkeleita. Tässä on laaja ja törkeä huumausainerikoskokonaisuus, kertoo tutkinnanjohtaja Lehmus STT:lle.

Vangittu mies on tunnettu vuosien takaa Helvetin enkelien johtohahmona Suomessa. Viranomaiset eivät vahvista hänen tämänhetkistä asemaansa jengissä.

– En ota mitään kantaa yksittäisiin organisaatioihin tai vastaaviin, Lehmus kertoo.

"Olemme tehneet yhteistyötä laajalti"

Lehmuksen mukaan poliisi setvii laajaa rikosjuttua, jonka esitutkinta on "todella pahasti keskeneräisessä ja sensitiivisessä tilanteessa". Lehmus ei kommentoi sitä, kuinka monen maan viranomaiset tutkintaan osallistuvat.

– Emme ota siihen kantaa. Yleisellä tasolla voin todeta, että olemme koko esitutkinnan ajan tehneet ja tiedän että tulemme tekemään erittäin positiivista, laadukasta ja hedelmällistä yhteistyötä laajalti, Lehmus sanoo.

Helsingin Vallilassa tehtiin tiistaina kotietsintä alueella, jossa sijaitsevat Iltalehden ja IS:n mukaan Helvetin enkeleiden kerhotilat. Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa sitä, mihin rikostutkintaan kotietsintä liittyi tai vahvista sen tarkkaa kohdetta.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan tapaus liittyy huomiota herättäneeseen fitness-ohjaajan ja tämän avopuolison vangitsemiseen perjantaina. Tutkinnanjohtajana molemmissa oleva Lehmus ei kommentoi tapausten yhteyttä.

– Emme kommentoi sitä tutkinnallisista syistä suuntaan tai toiseen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi