Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Meteorologi Pekka Pouta palasi kesälomalta kelissä, joka melkein nauratti

Viileät ilmat sopivat kukonlaulun aikaan heräävälle meteorologi Pekka Poudalle, 51, ja tämän Sini-koiralle.

Pekka Pouta herää työaamuina jo ennen neljää. Yöunien kannalta viileät ilmat ovat helteitä parempia. Kuva: Pekka Poudan kotialbumi

Viileät ilmat sopivat kukonlaulun aikaan heräävälle meteorologi Pekka Poudalle, 51, ja tämän Sini-koiralle, jotka ovat monelle tuttuja Huomenta Suomesta.

Miten kesälomasi sujui?

– Vain Tuska-festivaali katkaisi rauhallisen mökkeilyn Savonlinnan seudulla. Olen tyytyväinen, että lomalleni osui pari hellepäivääkin. Töihin palaaminen heinäkuun alussa taas oli helpompaa, kun oli viileää. Kello soi työaamuina vähän ennen neljää, joten käy vaikeaksi, jos yölämpötila on yli 20 astetta.

Kummalle töihin herääminen on vaikeampaa, sinulle vai borderterrierillesi Sinille?

– Ehkä minulle, sillä minä teen työtä enemmän velvollisuuden ja rahan takia. On se kivaakin välillä, mutta Sini tekee sitä pelkästään siksi, että se on kivaa. Mutta viiteen aamuun viikossa se kyllästyi. Kolmena aamuna se lähtee innoissaan, mutta neljäntenä jo huomaa, ettei sitä enää huvita.

Sanoit Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa helmikuussa, että antaisit koko omaisuutesi, jos saisit alle kolmikymppisen kehon. Jos se onnistuisi yhdeksi päiväksi, mitä tekisit?

– Yhdeksi päiväksi? Ääh, ei siitä olisi mitään riemua. Eikä viikostakaan. Kun saisi kehon iästä yli 20 vuotta pois, pystyisi lykkäämään tätä jatkuvaa kropan huoltamista. Päivästä en antaisi pennin jeniä.

Sen sijaan kymmenen tonnia voisi irrota siitä, että saisin olla päivän jonain eläimenä. Ensin tulee mieleen koira, että ymmärtäisin vähän paremmin, mitä tuo Sini ajattelee. Mutta lentäminen on niin kivaa, että ehkä se olisi jokin lintu.

Viihdytkö lomalla Suomessa vai karkaatko parempien kelien perässä etelään?

– Yleensä lomailen kesät Suomessa, ja teen korkeintaan reissuja lähikaupunkeihin. Syksyllä lennämme tutun syntymäpäiville Espanjaan. Jotta voin nauttia matkasta, joudun ensimmäistä kertaa hyvittämään ilmastopäästöjäni. Ärsyttää, että kuluttajan täytyy itse huolehtia tällaisista: päästöjen kompensoinnin tulisi sisältyä lentolipun hintaan.

Olet kertonut käyväsi metallimusiikkifestivaali Tuskassa lähes vuosittain. Millainen festarisadetakki sinulla on?

– Sellainen kertakäyttöviitta, joka mahtuu vaikka reisitaskushortsin taskuun. Ei sade kestä yleensä kuin korkeintaan tunnin, joten sen järeämpää varustusta en pidä mukana.

Pitääkö paikkansa, että jos sadesuoja on mukana, sadetta ei ainakaan tule?

– Viitta on mukana ainoastaan silloin, kun on sateen mahdollisuus. Sen kun pystyy tarkastamaan etukäteen. Sen verran saatan joutua tekemään töitä lomallakin.

Muutama vuosi sitten somessa levisi kuva sinusta hevikonsertin moshpitissä tanssimassa ja juoksemassa vauhdikkaasti. Onko koskaan sattunut mitään?

– Itse asiassa on. Oli kylmä juhannuksenjälkeinen aika, ja minulla oli jo ennestään selkävaivoja. Lopullisesti selkä venähti Anthraxin (yhdysvaltalainen trash metal -yhtye) pitissä. Jouduin syömään särkylääkettä, mutta festarit jatkuivat. Ja ainahan sieltä vähän mustelmaa tulee.

Seksihelle, helletti, lumikaaos, lumi-inferno, käristyskupoli... rakkaalla uutisaiheella on monta nimeä. Mikä on suosikkisääilmauksesi?

– Käristyskupoli ja seksihelle kilpailevat suosikin asemasta. Seksihelle oli ensimmäinen ja se on elänyt pisimpään. Käristyskupoli puolestaan on minusta huvittavin.

Toisinaan pokkasi pettää kesken suoran lähetyksen. Millainen sää naurattaa eniten?

– Sellainen, johon liittyy jotain uskomatonta. Pystyn samaistumaan ihmisiin, joiden elinkeino ei ole liipasimella, mutta jotka kotona ihmettelevät, että ”just joo, et oo tosissas”.

Heinäkuun alun keliä lukiessa pokka olisi saattanut pettää, ellen olisi ollut vielä lomalla: maksimissaan +10 astetta, kun ihmiset ovat juuri aloittaneet lomansa.

Susanna Stranius
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi