Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi tutkii Hyvinkään öistä kirkko- ja varastopaloa tahallaan sytytettynä

Palomiehet joutuivat aukaisemaan kirkon seinää saadakseen palonalun sammutettua, mutta muuten 1800-luvun loppupuolella rakennettu arvokas puukirkko säilyi vaurioitta. Lehtikuva/handout/Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Hyvinkään vanhan kirkon viimeöistä paloa tutkitaan tahallaan sytytettynä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisista.

Kirkossa oli perjantain vastaisena yönä palonalku, joka saatiin sammutettua. Kirkon varastorakennus sen sijaan tuhoutui tulipalossa.

– Alustavan tutkimuksen perusteella voidaan poissulkea se, että palo olisi itsestään tai tapaturmaisesti syttynyt. Paloa tutkitaan nimikkeellä tuhotyö, Malmberg kertoo.

Poliisi on puhuttanut yöllä ihmisiä. Rikoksesta epäiltyjä ei vielä ole.

Ohikulkija teki palohälytyksen Uudenmaankadulle puoli kolmen aikaan yöllä, kun huomasi ilmiliekeissä olevan varaston kirkon pihassa. 30-neliöinen varastorakennus sijaitsee parinkymmenen metrin päässä kirkosta. Varastossa säilytettiin puutarhatyövälineitä sekä -kalustoa.

Poliisi jatkaa tutkintaa. Seuraavaksi alueelta kerätään valvontatallenteet.

Puukirkon seinää purettiin sammutustöissä

Kirkon palonalku oli kirkon seinässä ikkunanpielessä. Palomiehet joutuivat aukaisemaan kirkon seinää saadakseen palon sammutettua, mutta muuten 1800-luvun loppupuolella rakennettu arvokas puukirkko säilyi vaurioitta.

Hyvinkään keskustassa sijaitseva puinen kirkko oli alunperin rukoushuone. Se muutettiin kirkoksi vuonna 1978. Nykyään Hyvinkään vanha kirkko on suosittu hääkirkko. Lisäksi siellä järjestetään muun muassa konsertteja ja luentosarjoja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi