Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalle suuri hälytys, kone laskeutui lopulta turvallisesti - lue yön uutiskooste

Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli myöhään keskiviikkona suuri hälytys.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli myöhään keskiviikkona suuri hälytys. Pelastuslaitos sai ilmoituksen hälytyksestä puoli yhdentoista aikaan illalla. Paikalle lähetettiin useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Iltayhdentoista aikaan pelastuslaitos kertoi, että mahdollisen vaaran kohteeksi joutunut kone laskeutui turvallisesti.

Pelastuslaitos ei suostunut yöllä kommentoimaan tarkemmin, minkälaisesta vaarasta tai minkä lentoyhtiön koneesta oli kyse.

Sisäministerit puivat EU:n maahanmuuttopolitiikan tulevaisuutta Helsingissä

EU:n sisäministerit ovat tänään koolla Helsingissä. Epävirallisessa kokouksessa keskustellaan Euroopan maahanmuuttopolitiikan tulevaisuudesta ja sisäisen turvallisuuden suunnasta.

Kokouksessa puhetta johtaa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), joka oli kutsunut eurooppalaiset ministerikollegansa jo eilen illalliselle Helsinkiin keskustelemaan väliaikaisesta järjestelystä Välimereltä pelastettujen turvapaikanhakijoiden jakamiseksi.

Huomenna Helsingissä kokoustavat EU:n oikeusministerit. Epävirallisen kokouksen puheenjohtajana toimii tuolloin oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.).

Netflixin osake sukelsi - osakkeenomistajat pettyivät suoratoistopalvelun käyttäjämäärän kasvuun

Suoratoistopalvelu Netflixin osake sukelsi keskiviikkona yli kymmenen prosenttia sen jälkeen, kun yhtiö kertoi odotettua huonommasta käyttäjämäärän kasvusta toisella vuosineljänneksellä.

Netflix onnistui kasvattamaan uusien käyttäjien määrää 2,7 miljoonalla huhti-kesäkuussa. Määrä on selvästi odotettua pienempi.

Netflixin liikevaihto kasvoi 26 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Tulos puolestaan putosi 29 prosenttia viime vuodesta.

Kilpailun alalla odotetaan kiristyvän entisestään, sillä Walt Disney on tuomassa markkinoille oman suoratoistopalvelunsa. (Lähde: AFP)

Boris Johnson: Kova brexit johtuisi EU:n joustamattomuudesta

Britannian seuraavaksi pääministeriksi vahvoilla oleva Boris Johnson sanoo, että EU olisi osavastuussa, jos Britannia joutuu jättämään unionin ilman erosopimusta.

Johnson sanoi pääministerikisan viimeisessä kampanjatilaisuudessa, että yrittää neuvotella EU:n kanssa muutoksista olemassa olevaan erosopimukseen. Hän kuitenkin totesi, että jos EU ei suostu joustamaan yhtään, joutuu Britannia eroamaan ilman sopimusta.

Johnson on luvannut pääministerinä toteuttaa brexitin lokakuun loppuun mennessä.

Konservatiivipuolueen puheenjohtaja ja sitä kautta pääministeri valitaan puolueen jäsenäänestyksessä Johnsonin ja ulkoministeri Jeremy Huntin välillä. Voittaja selviää ensi viikolla. (Lähde: AFP)

Edustajainhuone päätti jäädyttää virkasyytemenettelyn Trumpia vastaan

Virkasyytemenettely Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia vastaan ei etene kongressin edustajainhuoneessa. Demokraattienemmistöinen edustajainhuone päätti äänin 332–95 jättää virkarikossyytteen pöydälle.

Demokraattiedustaja Al Green teki tiistaina aloitteen virkasyytemenettelyn käynnistämisestä. Syynä olivat presidentin rasistisiksi katsotut kommentit demokraattien naisedustajista.

Enemmistö demokraateistakin äänesti sen puolesta, että asiassa ei edetä.

Vaikka edustajainhuone asettaisi Trumpin virkarikossyytteeseen, tarvittaisiin hänen viraltapanoonsa kahden kolmanneksen enemmistö senaatissa, joka on republikaanien hallussa. (Lähde: AFP)

USA sulki Turkin odotetusti pois F-35-hävittäjäohjelmasta

Turkki on suljettu virallisesti pois Yhdysvaltain ja Naton F-35-hävittäjäohjelmasta, Valkoinen talo vahvistaa. Turkki jää projektin ulkopuolelle, koska se osti Venäjältä S-400-ohjuspuolustusjärjestelmän.

Yhdysvallat oli varoittanut Turkkia moneen otteeseen siitä, että se ei voi jatkaa F-35-ohjelmassa, jos se hankkii venäläisen asejärjestelmän. Turkin oli tarkoitus ostaa Yhdysvalloilta jopa sata F-35-hävittäjää, joiden osia myös turkkilaisyhtiöt olisivat valmistaneet.

Yhdysvaltain puolustusministeriö sanoi kuitenkin, että Turkki on yhä tärkeä Nato-liittolainen.

Turkki sanoi tuoreeltaan, että Yhdysvaltain ratkaisu on epäreilu. (Lähde: AFP)

Kongressi torppasi Trumpin asekaupat Saudi-Arabiaan - presidentti voi käyttää vetoa

Yhdysvaltain kongressi on torpannut presidentti Donald Trumpin hallinnon asekaupat Saudi-Arabiaan ja muille arabiliittolaisille. Kongressin edustajainhuone äänesti keskiviikkona 8,1 miljardin dollarin arvoisia asekauppoja vastaan.

Senaatti oli jo aiemmin äänestänyt asekauppoja vastaan.

Lakiesitys siirtyy nyt presidentin pöydälle, ja hän voi käyttää veto-oikeuttaan kongressin sivuuttamiseksi. Veton kumoaminen vaatii kahden kolmasosan enemmistön.

Kongressissa ollaan vihaisia Saudi-Arabialle viimesyksyisestä sauditoimittaja Jamal Khashoggin murhasta. (Lähde: AFP)

Näyttelijä Kevin Spacey välttää syytteet seksuaalisesta ahdistelusta

Hollywood-näyttelijä Kevin Spacey ei saa syytteitä seksuaalisesta ahdistelusta. Yhdysvaltalaissyyttäjät päättivät syyttämättä jättämisestä keskiviikkona.

Syytteistä luovuttiin, sillä ahdistelusta Spaceyä syyttänyt mies kieltäytyi todistamasta oikeudessa näyttelijää vastaan.

William Little syytti 59-vuotiasta näyttelijää siitä, että tähti olisi kourinut häntä baarissa Massachusettsin osavaltiossa vuoden 2016 kesäkuussa. Syytösten seurauksena Spaceyä vastaan nostettiin tammikuussa syytteet pahoinpitelystä ja pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. (Lähde: AFP)

Nigeria vei Afrikan mestaruusturnauksen pronssin

Nigeria on ottanut pronssia jalkapallon Afrikan mestaruusturnauksessa. Nigeria kaatoi Kairossa pelatussa pronssiottelussa Tunisian 1–0.

Ottelun ainoan maalin teki jo kolmannella peliminuutilla Odion Ighalo. Osuma oli Ighalolle jo turnauksen viides. 30-vuotias hyökkääjä on hyvin lähellä maalikuninkuutta, sillä kukaan muu ei ole tehnyt kisoissa kolmea maalia enempää.

Pronssimitali oli kolminkertaiselle Afrikan mestarille Nigerialle jo kahdeksas.

Perjantai-illan finaalissa kohtaavat Algeria ja Senegal. (Lähde: AFP)

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi