Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sirpa Pietikäinen ei päässyt äänestämään Ursula von der Leyenin puolesta, syynä äidin sairastuminen

Sirpa Pietikäinen ei päässyt osallistumaan EU-parlamentin tiistaiseen äänestykseen komission uudesta puheenjohtajasta. Kuva: Johanna Erjonsalo

Kokoomuslainen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ei osallistunut tiistaina äänestykseen, jossa Ursula von der Leyen valittiin täpärästi EU-komission puheenjohtajaksi.

– Poissaoloni syynä oli viikon alussa alkanut 95-vuotiaan äitini keuhkokuume. En uskaltanut lähteä, hän kertoo keskiviikkona Uutissuomalaiselle.

Pietikäinen on äitinsä omaishoitaja ja kertoo äitinsä olevan jo ikänsä puolesta huonossa kunnossa. Pietikäinen on kertonut aiemmin julkisuudessa äitinsä pitkälle edenneestä muistisairaudesta.

– Olen joutunut olemaan silloin tällöin poissa äänestyksistä, esimerkiksi täysistuntojen koeäänestyksistä.

Pietikäinen muistuttaa tiistain ratkaisun olleen hyvin tiedossa jo etukäteen.

– Ei ollut siitä kiinni, olenko siellä äänestämässä vai en.

Muut suomalaiset mepit osallistuivat äänestykseen.

Kanta oli selvä

Pietikäiselle oli kuitenkin selvää, miten hän olisi tiistaina äänestänyt, jos olisi päässyt äänestämään: Von der Leyenin puolesta.

– Hän antoi varsin vaikuttavan kuvan, kun oli EPP:n delegaatioiden puheenjohtajien haastateltavana. Myös hänen lähettämänsä kirje ja puheenvuoro täysistunnossa olivat vakuuttavia.

– Toinen peruste äänestämiselle olisi ollut se, että pitkään politiikassa olleena on tajuttava, milloin pitää löytää yhteisiä ratkaisuja. En ole onnellinen valintaprosessista, mutta olisiko seuraavakaan jänis hatusta ollut yhtään parempi.

Saksalainen kristillisdemokraatti von der Leyen nousi komission johtoon ohituskaistaa eli EU-vaalien alla valitun kärkiehdokasjoukon ulkopuolelta. Kärkiehdokkaiden piti olla alun perin myös eurooppalaisten puolueidensa ehdokkaina johtaviin EU-tehtäviin.

Kokoomuslaisena Pietikäinen kuuluu EU-parlamentin suurimpaan ryhmään, Euroopan oikeistopuolueiden ryhmään EPP:hen. Aivan kuten kuuluu Saksan kristillisdemokraattina von der Leyenkin.

Matti Pietiläinen / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi